Stjärnljusterapier

 
 
 

LÄSVÄRT

Här kommer du att hitta lite dikter, sagor, funderingar, berättelser, teman och "kloka ord". Det mesta är sådant jag skrivit själv, både gammalt och nytt. De flesta dikter kommer från de över 100 som jag skrev mellan 1967-2002, men en och annan gammal japansk dikt eller någon annans visdomsord kommer också att smyga sig in. Jag uppger i samtliga fall vem som är "författaren".

Jag försöker att uppdatera denna sida en gång i månaden, även om jag ibland inte riktigt hinner med det till månadens början.

Tänk på copyrighten (gäller även samtliga fotografier, som jag har tagit)! Det namn som står under varje rubrik är upphovsägaren och förtjänar rätten att respekteras..

Jag önskar dig en trevlig läsning!

SAMMANFATTNING AV 2017, UPPLYSNING OM 2018

2017 har varit ett väldigt jobbigt år med oförutsedda svårigheter, hinder, begränsningar, sorger och - framför allt - avslutningar. Så många klienter som undrat NÄR ska det och det komma till mig, NÄR är det meningen att det och det ska sätta igång etc. Och mitt svar har varit: "TÅLAMOD! Sätt inte igång någonting innan tiden är inne för du påverkas av en opersonlig energi som är mörk, dyster, hämmande och begränsande. Ingenting att göra, ingenting kan förändras nu, så det bästa du kan göra är att sätta ribban lågt istället för att sätta den högt - du blir bara besviken!".

Under slutet av 2017 fick många klienter en konjunktion mellan progressiva Mars och progressiva Venus. Det innebar att den inre mannen mötte den inre kvinnan i en inre maktkamp, vilket i sin tur ledde till en yttre maktkamp i en redan befintlig relation. Detta orsakade många bråk, konflikter och brytningar. De som var singlar märkte av den inre kampen som ytterst svår där den planet som var starkast i födelsehoroskopet tog över.

2018 kommer med en lite annorlunda energi, vilket jag först märkte genom de framtidshoroskop jag gjort inför år 2018. Många förändringar, nya energier, mer ljus men även djupa psykologiska insikter som sätter igång förändringar man kanske inte tror sig vilja ha. Jag tror att du redan kan känna att någonting är på gång, att något inom dig pockar på att få komma upp till ytan, bli synligt och sedan förverkligat.

Under januari-februari väntar en hel del aha-upplevelser som kan leda till att du förverkligar något under resten av året (om du har modet och vågar språnget, annars får du vänta några år till).

Under januari möts Mars och Jupiter, vilket innebär att det är dags för att ta initiativet till något nytt, så ge dig ut på nya äventyr, sök nytt jobb, upprätta något kontrakt, boka en resa etc.
Under april möts Mars och Saturnus, vilket innebär att du ska stanna upp och låta allting falla på plats annars bromsas du upp (kanske genom sjukdom). Ditt tålamod sätts på prov samtidigt som din inre styrka och uthållighet ökar. Du får axla ett större ansvar.
Under maj möts Mars och Pluto, vilket startar upp en hel del förändringar så lägg din energi och dina känslor på något som engagerar dig. Du har lättare än vanligt för att hävda dig själv så passa på att riva ner något för att ge plats åt något nytt och bättre. Ekonomiska och psykologiska problem kan få en (oväntad) lösning.

Jag ser med glädje fram emot 2018 - för ärligt talat kan ingenting bli sämre!

JUNI-JUILI 2017
SJÄLSHEALING med Själsorientering i Trollskogen

Bara lite kortfattat om vad som ligger framför mig. Jag kommer att ha två Själshealingkurser i sommar, först ut är 1-2 juli med mina "fullmånekvinnor" och den andra 19-20 augusti för "andligt medvetna kvinnor". Då det är första gången jag kommer att ha en sådan kurs håller jag som bäst på att sammanställa material. Det blir ett uppdaterat kompendium samt någonting helt nytt: en Själsorienteringsbana i Trollskogen - Mossen - Druidskogen med 12 stationer (kontroller), som avslutas i Druiddungen. Kursbok blir "Alla Tiders Näring för kropp, själ och sinne".

Jag har haft så vansinnigt roligt där jag sprungit/gått/klampat omkring i skogen bakom stugan under några veckor. Jag och min vän Gullveig provgick banan i fredags under fullmånen. Wojne, wojne vad bra den är! Måste ha stått under gudomlig eller änglalik inspiration, fniss!

Nu återstår finslipning av de texter som ska stå på varje station. Det blir också ett nytt material som handlar om 13 chakran eftersom deltagarna kommer att få träna i att "se" och rita auror samt hur bra deras chakran fungerar. Hoppas jag hinner med allt! Å andra sidan vet Fullmånekvinnorna att de är först i tur att pröva på detta, så en del kanske kommer att revideras till nästa kurs i augusti.

Med syrendoft i näsan och huvudet fullt av idéer åker jag nu till stugan. Jag längtar tillbaka till skogen - där står i tur att trampa upp en bra och lättgången stig samt finslipa detaljer (någon station som ska flyttas, en annan som ska döpas om etc). Som om det inte vore nog med det - jag har också fortsatt stigen från Druiddungen genom Nyskogen, över Stormossen och genom Kalhygget fram till Altarplatsen. Tanken finns att fortsätta ännu längre bort, genom Björnskogen ... Hm, mycket att göra i sommar, tror jag?!

Jag avslutar med att sätta in dikten nedan, som"bara" dök upp när jag skrev på mitt nya fullmånekompendium. Ha det gott i sommar!!

PS: Taro(t)logi, hört talas om det? Fanns det ordet innan? Om inte, så finns det nu! Så kallar jag numera de siffror som jag använder när jag tolkar tarot.


Dikt 2017 04 04 = 9

Lena Ruthsdotter Sjöström

Om något ska tas ifrån mig, låt det bli hörseln …
men lämna kvar seendet
Om något ska tas ifrån mig, låt det bli några kilon …
men lämna kvar vandringslusten
Om något ska tas ifrån mig, låt det bli gamla mönster …
men lämna kvar min visdom.

Om något ska tas ifrån mig, låt det bli separationsångest …
men lämna kvar min förmåga att vägleda och undervisa
Om något ska tas ifrån mig, låt det bli mina rädslor …
men lämna kvar min sammankoppling med Jordens kristall.

Jag ser in i alla människor
Jag ser alla väderstreck
Jag ser ovan som nedan …

Jag flyger på lätta vingar över sjöarnas djup och fjällens renhet
Jag slår på min trumma som i trans
Jag läker karma och trauma, jag skänker liv …
Jag vandrar längs Vintergatans ljus, befriad från kroppens tyngd …
Jag återtar min plats i det Galaktiska Rådet …

Låt min själ få svinga sig ut i rymden …
Låt mig få skåda alla gnistrande stjärnor …
Låt mig få dansa med änglarna …

Jag öppnar Själens Stjärna
Jag omfamnar Gudinnan!

FULLMÅNEVANDRINGEN 2017

Nu har jag precis skrivit färdigt mitt nya kompendium, som fått det väldigt långa namnet: Fullmånevandring 2017. De 13 stegen till ökad självinsikt genom Stjärnpraktikan: Astrologi - Psykologi - Filosofi - Sabiansymboler. Vi kör igång på måndag kväll och den här gången har jag "skräddarsytt" våra övningar så att var och en får sin egen personliga hemläxa och sina egna sabiansymboler. Jag har ritat upp våra horoskopskartor och kommer att använda dem på två olika sätt. Dels via sabiansymboler som utgår från alla våra planeter och dels via månadsinformation om var Mars och Venus befinner sig i våra personliga liv - och från den informationen kommer hemläxorna att utgå.

Detta är ett helt nytt sätt för mig att arbeta på, så jag får också något att bita i. Det ger en hel del merarbete, men oj vad roligt det ska bli! Jag återkommer med mer information när jag ser hur det hela faller ut. Men här är några av rubrikerna som finns med i kompendiet: Upplevelsen av (planet), Din planet, Personlig sabian, Budskap, Månhögtid, Visdomsord, Övning och Personlig hemläxa.

Vi fortsätter som vanligt att dra en massa kort: runor, själshealing, änglasvar, gudinnor och symboler. Jag har gjort en liten övning, som vi kommer att inleda vår långa vandring med. Om vädret tillåter blir det på min ceremoniella plattform "Hels veranda", där jag kan tända en eld. Det ska bli så härligt och roligt med en ny vandring under 13 fullmånar!

Intressant information: Vi kommer att vandra under två Blue Moon, vilket aldrig hänt tidigare. Vad är på gång ute i världen??


SAMMANFATTNING AV ÅR 2016
och
ÖPPNANDE AV ÅR 2017

Många trogna läsare av min hemsida hörde av sig till mig under september-december 2016 och undrade varför jag inte skrev något under rubriken "Läsvärt". De saknade information för det som hände dem själva. Nu sitter jag med facit över det som hände under hela det året. Först nu har jag orken och energin att sätta mig ner och få det på pränt.

Under hela förra året - men starkast under andra halvåret - hamnade planeten Jorden under Kosmos stora skugga. Jag tog idag (15 januari 2017) en lång promenad i solen och kylan vid Järsjön och "samtalade" med änglarna. "Vad var det som hände - och är det över nu?" Jag ska försöka att skriva ner de svar jag fick och även vissa av mina egna reaktioner på detta.

Men först en liten tillbakablick över året som gått: det har i mitt eget liv varit ett djävulskt år, på alla håll och kanter! Jag har en medfödd inre styrka och kraft som beskyddar och hjälper mig i svåra situationer, MEN när det handlar om mina barn, deras livskriser och inre smärta har jag inget som helst beskydd. När något drabbar de man älskar mest, men kan inte ingripa i deras liv, då blir det verkligt svårt. Så det kosmiska mörkret sänkte sig över mig, delvis från april och sedan allt mer för varje månad som gick. Året avslutades med en, för mig väldigt ovanligt då jag sällan blir sjuk, svår influensa och en massiv utrensning.

Så jag hade många frågor till änglarna, Gudinnan och mina medhjälpare, som formade sig i mitt inre igår, då jag gjorde en solceremoni kring eldstaden vid min labyrint. Jag åkallade gudinnan Hel och syster Sol och utförde sedan en soldans för att ingjuta mod, kraft och ljus i mitt och i min familjs liv - med hopp om att ljuset ska hjälpa mina barn att gå framåt med glädje, tillförsikt och kärlek.

Senare på kvällen tog jag en liten promenad i syster Månes sken och hälsade på planeten Merkurius, som "vinkade" till mig och "sa" åt mig att skriva på min hemsida och dela med mig av mina insikter och kunskaper. "Det är dags nu, mitt barn, för stjärnorna är med dig!" Och sedan började Merkurius blinka i rött sken innan den började lysa allt starkare, som om den kom allt närmare mig.

Mina frågor och de svar jag fick:

1: Varför bestämdes det (och av vem) att det mörka Kosmiska molnet skulle omge jordklotet?
"Detta är en del av en långtgående plan, som först initierades av Gud och hans ärkeänglar. Nu är det ju så att Gud är en man och vi vet ju alla (eller hur?) att män älskar en plan … men att de inte alltid kan förutse hur en mental plan påverkar människor känslomässigt! Så Gudinnan tvingades ingripa för hon känner empati och förstår att vi inte alltid kan hantera det emotionella som drabbar oss."

2: Men varför?
"För att människan ska kunna växa sig förbi sina inneboende skuggor och de mönster som uppstått under så många tidigare liv. Inte bara ni människor måste genomgå en stor rening utan det gäller hela jordklotet och allt som lever på den. När många människor med svåra inre skuggor möter andra med samma skuggor uppstår grupperingar, som bara ser till sitt eget bästa och som har för avsikt att förstöra och bryta ner det som inte passar med den gruppens värderingar och trosföreställningar. Då blir det som det blir!"

3: Hur ska jag, på ett personligt plan, förhålla mig till detta?
"Lev din sanning, vandra din sanning, förbli din sanning trogen - så kommer sanningen (och med den Gudinnans sanna ljus) att segra! Inse att du inte kan tvinga ljuset på andra eller få andra att välja sitt inre ljus, det måste komma inifrån varje enskild människa och lysa upp hennes inre - innan hon kan lysa upp vägen framför sig (och med det vägen framför alla andra) så att de sanna själarna kan finna varandra och forma ljusgrupperingar. Det finns massor med människor på jorden som jobbar på detta, men då nästan ingen av dem är helt befriade från sina skuggor tar det lång tid att genomföra Guds plan, med hjälp av Gudinnans kärlek."

4: Hur blir då det år som ligger framför oss?
"Vandra i ljuset, som återkommer i Vädurens månad! Du har själv redan upplevt att ljuset är på väg in i ditt liv eftersom du är så känslig för våra energier genom vårt långa samarbete. Andra kommer också att uppleva ljuset, men beroende på den andliga medvetenheten och själens mognad tar det olika lång tid för olika personer. Var beredd på att mycket kommer att hända detta år. Hur du väljer att uppfatta det som händer beror på din själs mognad, för om du är öppen för mirakulösa vändningar i ödet får du också uppleva det! Räkna med ett år av plötsliga, oförutsedda eller annorlunda händelser, situationer och möten så är du förberedd. Ta emot alla möjligheter, lev din sanning och undervisa i ljusets sanna kraft, hjälp andra att se och lösa upp sina skuggor - och du vandrar i din sanning!"

Så talade änglarna, Gudinnan och mina medhjälpare och jag har skrivit ner det som jag minns det. Ute lyser nu solen och än är det kallt, inne som ute, men ljuset känns klarare än tidigare.

Jag önskar er alla en ljus vår, en ännu ljusare och varmare sommar med en skimrande höst och en fantastiskt vit vinter år 2017! Ljus och kärlek, mina vänner!

MÅNADENS LÄSNING: Augusti 2016
Hjärnan och dina synapser

Sedan hösten 2015 och fram till nu pågår något i våra hjärnor, i alla fall i de hjärnor som jag, mina närmaste häxvänner och en hel del klienter har. Det verkar som om detta bara pågår hos människor som nått en viss ålder (jag har ännu inte märkt av det på någon som är under 45 år, vanligast är det i åldern 50-70 år).

Så om du har märkt att du blivit mer glömsk, tappar bort saker och att orden inte längre kommer som du tänkt dig - välkommen till "gänget". Hos mig blev t ex "gott med knäckemacka" till "knott é täckemacka". En del av mina kommunikationer är lite förvirrande ... ! Så tro inte att du är på väg att bli dement bara för att hjärnan inte längre fungerar som den ska, utan förbered dig på att detta kommer att pågå under en längre tid framåt tills processen är klar.

Jag har fått klara bilder av vad det är som händer. I den vänstra hjärnhalvan håller en del synapser (som jag ser som roliga spermier med en lysdiod i "huvudet") att släckas ner. De är nu på väg mot den högra hjärnhalvan och ser så roliga ut där de "simmar" fram: hit och dit med små pip och de lyser till lite då och då tills de hamnar på "rätt" plats. Då lyser de med ett klart och varmt ljus.

Detta innebär att något nytt väntar, ett nytt och mera intuitivt tänkande, kanske är det en förberedelse till ett nytt andligt kommunikativt tankesystem. Samtidigt som det känns spännande är det jobbigt när antingen fel ord ramlar ut ur munnen eller så kommer det inga ord alls. Har också märkt att det är ingen idé att leta efter det som försvunnit, när just den synapsen i hjärnan "lyser till" är det bara att gå direkt till platsen där föremålet finns.

Välkommen till en spännande tankeprocess där ingenting blir som du tänkt dig!

MÅNADENS LÄSNING: Mars/April 2016
Almunecar och framtidsplaner

Jag slår ihop dessa månader för jag och min man gjorde en längre resa (3 veckor) till södra Spanien under mars månad. Där tankade jag in massor med solenergi, gjorde fantastiska vandringar, åt god mat, träffade väldigt trevliga människor och badade i havet. Många spännande och tänkvärda utflykter blev det också, bl a till Alhambra, Gibraltar och Nerja. Vi besökte fågelparken, Kaktusparken och Akvariet samt den närbelägna byn Herrada.

Jag har landat i Sollefteå och nu när solen även har kommit hit har jag fått massor med planer för kursverksamhet i sommar, byggandet av en ny ceremoniell plats (Hels cirkel), förändringar kring min labyrint i stugan samt lite fler resplaner till hösten. Dessutom ska jag försöka få in en fjällvandring (Jämtlandstriangeln) med min man och äldste son i sommar.

En ny fullmånevandring startade den 23 mars med helt nya idéer och ett nyskrivet kompendium. Spännande saker väntar, mina vänner!

MÅNADENS LÄSNING: Januari/Februari 2016
Skuggor och ljus, helande

Ett tekniskt missöde gjorde att jag inte fick med texten under januari, så jag slår ihop månaderna. Den 24 januari mötte vi Kiron. Som härskare över Den Högre Tolfte Strålen - symboliserar själens andliga livsväg genom utveckling av det Gudomliga och SJÄLENS sanning - inleddes en läkeprocess och den yttre healingförmågan ökade samtidigt. Nu tar ett sökande efter ljuset fart fram till nästa fullmåne och dina psykiska krafter kan vara starka. Men innan du kan förbereda dig på ljusets fulla kraft behöver du föra upp någon inre skugga så at du kan vandra Sanningens väg. Fråga dig själv: Vilka sår bär jag fortfarande på och hur ska jag bäst läka dem?

Om du är öppen för det kan du finna att du faktiskt har den frihet du behöver för at hitta sanningen på ditt eget sätt. Först därefter kan du dela med dig av det ljus du funnit till omgivningen. På svar på min fråga till Gudinnan hur jag ska kunna läka mitt inre sår och bli mer sann fick jag svaret: "Det sårade måste bli osårat, det oroliga bli roligt och osanning blir till Sanning". Något att kanske fundera över till nästa fullmåne …

Jag firar Imbolc den 1-2 februari för att locka tillbaka ljuset igen genom en ljuslågefest där jag dansar en soldans.

Den 22 februari möter vi Månnoden. Som härskare över Den Högre Trettonde Strålen - symboliserar skapelsens utveckling, Alltet, döden före födelsen och GUDINNANS sanning - ska du förbereda dig på synkronistiska möten. Gudinnan samarbetar nu med ditt högre jag och kan hjälpa dig att förstå vad som är din livsuppgift genom att styra dig till de gåvor hon vill ge av upplysning, möten och inre uppvaknanden.

Månnoden (även kallad Norra Noden) skapar en längtan efter att äntligen slutföra din karma. Genom att släppa taget om det yttre och leva enligt Gudinnans sanning blir "döden" som en vän och inte en fiende. Gör dig av med allt som inte längre känns levande, äkta eller meningsfullt, vilket symboliseras av Draksvansen (motsatsen till Månnoden), för att istället öppna dig för de nya insikter, människor och solen när månen går ut ur skuggan vid vårdagjämningen den 20 mars.

Själv åker jag till solen och värmen under tre veckor för att vänta in det fulla kosmiska ljuset i all dess prakt. Innan dess är det ingen större idé att jaga efter ett nytt jobb, en ny bostad, en ny relation etc. Det som ska komma till dig gör det utan att du behöver söka efter det, men efter vårdagjämningen är det dags att sätta igång med att skada det liv du önskar dig!

Lycka till med det och så hörs vi igen lagom till vår första månvandring av 13 nya träffar den 23 mars.

MÅNADENS LÄSNING: December 2015
Transformation, karma och död

Nu under december, vid fullmånen 25/12, möter vi Pluto. Som härskare över Den Högre Elfte Strålen - symboliserar psykisk utveckling genom kaos och PSYKETS sanning - bör du räkna med en period av kaos, djupa inre förändringar och en känsla av att inte riktigt veta vad du vill förändra (eller om du ens vill ha en förändring). Ljuset lyser nu upp det du trängt tillbaka under lång tid, kanske har du underliga drömmar som väcker känslor av maktlöshet, utanförskap, ånger, förtvivlan etc. Det kan också vara så att du drömmer om människor i din närhet som har dött, men som i drömmen känns underligt levande. Kanske till den grad att du vaknar med känslan av att de faktiskt finns kvar fysiskt i ditt liv.

Pluto är en kraftfull och "mörk" planet, så nu fokuseras och samlas den mörka kraften fram till slutet av januari, då vi möter Kiron för att en läkning av gamla sår ska kunna ske. Men innan dess måste såren rivas upp, föras upp till ytan och bli medvetna. Vilket gör ont, tro inget annat! Dolda familjekonflikter kan komma i dagen och inflammeras, kanske finns det även gamla familjeskelett i garderoben som bör plockas fram för att sedan begravas för alltid.

Så räkna med en kaotisk period fram till fullmånen den 24 januari! Men var vid gott mod, för hur jobbig än perioden blir så börjar din själ faktiskt inse att mörkret är på väg att vika och ljuset kommer åter, nu med full kraft!

Med de orden önskar jag dig en riktigt
GOD JUL

och ett fantastiskt
GOTT NYTT ÅR
!

MÅNADENS LÄSNING: November 2015
Mörker och ljus, ljus och mörker

När det kosmiska ljuspåslaget kom i samband med den mycket starka fullmånen den 28 september väcktes en förhoppning om en längre period av ljus, värme, kärlekoch rättvisa. Den tanken hör samman med uppvaknandet av den Andliga känslochakrat, som var temat för min fullmånevandring. Samtidigt måste ändå hänsyn tas till att planeten Saturnus (mognad, ansvar, begränsningar, prövningar) precis gått in i Vågens tecken (sanning, rättvisa, harmoni, gemenskap). Saturnus härskar över Den Högre Åttonde Strålen - Prövningarnas, visdomens och nådens stråle, vilken representerar ansvarsmedveten utveckling, förfäderna och VISDOMENS sanning. Månadens åkallan löd: "Hjälp mig att känna en ökad trygghet och att släppa all bitterhet, så att jag kan frigöra min sanna kraft."

Det är därför som så många nu möter sitt inre mörker och de skuggor som begränsar och hämmar oss, trots en längtan efter ljuset! För att kunna mogna och växa som människa behöver vi se djupt in i oss själva för att komma underfund om att vi verkligen duger, precis som vi är med alla våra skuggor, illusioner och vår längtan efter att "skåda ljuset"(och bli perfekta). Men mörkret måste först föras upp till ytan innan ljuset kan förnya människan. Mörkret orsakar just nu kaos (inre som yttre, personligt som globalt), sammanbrott, elektriska störningar (som elfel, datorer som kraschar, störning av TV-signaler, problem med det elektriska i bilar etc). Men minst lika viktigt är de sammanbrott som sker inom det kommunikativa området, genom språkförbistring, svårigheter att verkligen lyssna inåt och på varandra, missförstånd, ilska och konfrontationer.

Vid föregående fullmånevandring (27/10) mötte jag och mina månvänner planeten Uranus, som härskar över Den Högre Nionde Strålen - Det okonventionellas och rebellens stråle, vilket symboliserar medial utveckling och den NYA MÄNNISKANS sanning. Månadens åkallan löd: "Låt mig få tillgång till alla dina hemligheter så att jag får mer visdom och klarhet, som öppnar dörren till nya insikter, nya lösningar och nya möjligheter."

En av de frågor som där togs upp under vandringen var: "Hur lyder den nya Människans sanning? På vilket sätt kan den hjälpa mig nu?". Nedan beskriver jag det svar som jag fick, vilket hör samman med den ljusenergi som påfördes Jorden i slutet av september:

"Sanningen är att allt måste vändas från utsidan till insidan, där alla yttre tekniska saker försvinner för att så småningom ersättas av nya tankar, värderingar ex. Människan blir alltmer intuitiv och telepatisk. Lyssna på varningssignalerna och du vinner mer än du förlorar!".

Vid nästa fullmåne (24/11) möter vi Neptunus, som symboliserar andlig utveckling, religion, medialitet, illusioner, karma samt inre och yttre fiender. Som härskare över Den Högre Tionde Strålen - symboliserar den kravlösa kärlekens utveckling och den ANDLIGA sanningen - bör du räkna med en period av möten med dina illusioner, det du inte vill se, höra eller kännas vid. Det skapar ett inre läkande, som även leder till en karmisk läkeprocess, genom att Gudinnan försöker få dig att se igenom dina illusioner så att du kan få en förståelse för en annan verklighet och för andra människor, oavsett ras, religion, familjegruppering etc. Åkallan här är: "Hjälp mig att tänka positiva tankar så att mer klarhet, skönhet, upplysning och klarseende kan komma in i mitt liv."

Först när mörkret setts, accepterats och sjunkit undan kan ljuset bli märkbart som just LJUS (vilket, enligt ärkeängel Mikha'el, sker vid vårdagjämningen 2016). Tills dess bör du räkna med (och förvänta dig) ett möte med ditt inre mörker och dina skuggor genom konfrontationer, missförstånd samt ett ekonomiskt, känslomässigt eller fysiskt kaos som ett led i den renande processen. Den fysiska reningen uppträder på två sätt: utåt genom jordbävningar, översvämningar, bränder, krig, mord, överfall, mobbning, förföljelser, förtal, skvaller, orättvisor etc (titta bara på den ökade flyktingströmmen, som tvingar nationer till samtal, insikt och, förhoppningsvis, bort från stelbent tänkande). Den inre reningsprocessen sker dels genom den fysiska kroppen (värk, sjukdomar, olyckor, näsblod); dels känslomässigt (tårar, ilska, dåligt självförtroende) och dels mentalt (förvirrade tankar, glömska, bristande koncentrationsförmåga).

Jag rekommenderar dig att göra nedanstående ljusceremoni minst en gång före fullmånen den 24/11 då den öppnar ditt andliga kommunikationschakra (som befinner sig mellan hals- och hjärtchakrat: "att tala med hjärtat"). Gör sedan om ljusmeditationen (ensam eller tillsammans med likasinnade) före fullmånen den 25/12 - gärna vid svart- eller nymåne eller Lucia. Jag kommer att följa de övriga fullmånarna här fram till vårdagjämningen 2016.

HELANDE LJUSCEREMONI

Stå i en cirkel av 8-12 tända ljus och med ett tänt ljus i mitten av cirkeln, helst tillsammans med dina "häxvänner". För samman dina händer och hälsa Gudinnan välkommen …

Blunda och ta tre djupa andetag …
Gnugga dina handflator mot varandra så att det andliga kommunikationschakrat kan öppnas …
Föreställ dig att det finns en vacker diamant av ljus i detta chakra.
För nu sakta händerna framåt med handflatan uppåt mot Gudinnan …
Visualisera att ett vackert gyllene ljus strömmar ner från Gudinnan och rakt in i dina handflator …
Känn hur det vackra ljuset går från dina handflator in i kroppen och hur det letar sig fram till ditt chakra, som får diamanten att blixtra av ljus … vilken färg får den?
Andas djupt och tillåt din feminina energi att stråla av diamantens färg …
Andas djupt och tillåt dig att ta emot Gudinnans helande ljus …
Andas djupt och tillåt din själ att landa i dig …
Andas djupt och lyssna till din själs viskningar …
Andas djupt och låt din själs diamant lysa av det vackraste ljus din själ vet …

För nu sakta handflatorna tillbaka mot varandra igen …
Ta tre djupa andetag och vänd handflatorna mot den som står bredvid dig. Skicka ditt ljus till din vän på din vänstra sida …
Ta emot ljus från din vän på din högra sida …
Känn hur ljuset strömmar i en cirkel åt vänster …
Känn att du är en del av denna cirkel av ljus …

Vänd nu handflatorna framför dig, mot ljuset i mitten av cirkeln …
Låt handflatorna dra till sig ljusets helande och klargörande stråle …
Andas djupt och låt ditt ljus stråla ut över Jorden och dess mänskliga befolkning …
Andas djupt och låt ditt ljus lysa upp mörkret i människornas sinnen …
Andas djupt och låt ditt ljus tända den flämtande lågan i människornas hjärtan …
Andas djupt och tillåt er alla att känna er som en enda stor kosmisk familj …

Tacka Gudinnan för hennes kärlek och helande ljus.

MÅNADENS LÄSNING: Oktober 2015 - Irland i mitt hjärta!

Här visar jag två bilder, som berörde mig under Irlandsresan:

Bild 1 visar "The Marriage Stone" och kommer från den tiden då irländarna varken fick tala sitt språk, äga land eller äga sina egna liv. Feodalherrarna hade som vana att vid bröllop ta chansen till första tjing med bruden på bröllopsnatten. För att kringgå gick brudparet till stenen, där bruden stack handen genom hålet och brudgummen tog tag i handen på andra sidan. På så vis räknades de som gifta då de blivit "välsignade" av stenen. Bara de bröllop som ägde rum i kyrkan kom till feodalherrens kännedom. Grymt smart, om jag får säga det så! Är dessutom en ännu äldre astronomisk druid-sten ...

Och så Innisfallen Abbey! Woj, woj, vilka energier! Och det som inte ens var inprogrammerat att vi skulle besöka, men som tur var (eller var det meningen?) fanns det en irländsk guide som erbjöd sig att ta oss dit. Helt fantastiskt! Vilken atmosfär, vilka energier och vilka ruiner. För att inte tala om de 22 hjortar som bebodde den pyttelilla ön. Detta är ett gammalt kloster, där bl a vikingar härjade och plundrade. Trots detta överlevde klostret tills Elisabeth I beslöt att England (och Irland, så klart) skulle vara protestantiskt.

Bild 2 visar på ett offeraltare, ett gammal stenkors, där folk lagt pengar för att få sina önskningar uppfyllda. Även brudpar av idag åker dit för att bli välsignade vid offeralteret. Och så berättas det fortfarande om "The White Witch in the lake" ...

MÅNADENS LÄSNING: September 2015
Sång till Irland

På min födelsedag den 28 augusti åker jag och min man till Irland för att vandra under 8 dagar. Här nedan delar jag med mig av den sång som spelats upp i mitt inre under hela natten. Jag kommer att dela med mig av min Irlandsresa efter hemkomsten, men då blir det under fliken "Jag - Häxan". Kanske hittar någon liten bild vägen in till min hemsida då också ;-).

It's a long way to Tipperary
It's a long way to go!
It's a long way to Tipperary
But I have to go there now!

Farewell Fångsjöbacken
Good bye Sollefteå
It's a long long way to Tipperary
But I have to go ändå!

 

MÅNADENS LÄSNING: Augusti 2015
Åkallan till Gudinnan

Den 31 juli firade jag och min fullmånegrupp Blue Moon ute vid stugan med gemensam middag, vandring i labyrinten, dragning av kort för kropp, själ och sinne samt, så klart, avslutande kaffestund med mycket skratt, gråt, insikter och aha-upplevelser.. En sådan fantastisk kväll det blev!

Jag är så oändligt tacksam för dessa kvinnor: både för att de ger mig en stark känsla av meningsfullhet när jag får vidareförmedla Gudinnans budskap, insikter och visdom. Mycket har hänt med deras personliga växt och utveckling ... och mer väntar ...

TACK GUDINNAN!

Tack för alla dina ord
Tack för vår vackra Jord
Tack för Solens gång
Tack för Vindens sång
Tack för Månens alla faser
Tack för dansens mjuka gracer
Tack för sfärernas musik
Tack för häxkraftens mystik!

ÅKALLAN VID CEREMONI

Låt ceremonin gå i Solgudinnans tecken
Beskyddad av de fyra väderstrecken
Tänd de fyra ljusen
För systrarna i de tolv husen
Välsigna den magiska cirkelns plats
Låt Mångudinnan ta sats:
Förstärk detta heliga vatten
som helats av Månens sken i natten

Från min mun till din mun
Så må det ske!

 

MÅNADENS LÄSNING: Juli 2015
Tacksägelsebön till Gudinnan

Mycket händer nu i min värld, i stort som i smått. Samtidigt vet jag att allt som händer har en mening. För att få en större förståelse för skeendet vänder jag mig till Gudinnan med nedanstående tacksägelse. Innan jag högt uttalar min kärlek till henne gör jag en andningseremoni, där jag tar in den universella kraften genom mina fingertoppar och för ner den ner genom (och omkring) min kropp, för att slutligen föra ner den till moder Jord. Detta ökar intaget av gudomlig energi, höjer min helande förmåga, ger mig en större förståelse för min enda sanna verklighet samt får mitt sinne, mitt hjärta och min kropp att kännas lättare, lugnare och mer i balans.

TACKSÄGELSE TILL GUDINNAN

Tack för att du ser
Tack för allt du ger
Tack för att du hör
Tack för allt du gör
Tack för att du finns
Tack för allt du minns
Tack för att du ler
Tack för mycket mer …

Tack för din kärlek så stor
Tack för att du på mig tror
Tack för ditt klara ljus
Tack för beskydd av mitt hus
Tack för allt du vill
Tack för att jag räcker till
Tack för att du är sann
Tack för att jag dig fann!
Tack för att du ser mitt sanna jag
Tack för denna nya dag
Tack för att du helar mig,
förstår mig och älskar mig
Tack för att jag får vara Gudinnan

Jag har också skrivit en åkallan till Gudinnan, men den kommer som läsning under nästa månad. Den texten använder jag när jag ska inviga något eller göra en speciell ceremoni. Tills dess: fortsatt trevlig sommar!?

MÅNADENS LÄSNING: Juni 2015
Snart är det sommar och sol!

Det har varit en väldigt stressig vår för mig, så därför tar jag lite ledigt nu i juni och juli - även från skrivandet på min hemsida. Om något speciellt dyker upp kastar jag in en liten blänkare, i annat fall önskar jag er en riktigt varm och solig sommar (verkligen på tiden)!

Jag har precis blivit klar med ceremoniplatsen och vi gjorde en fullmånemeditation igår kväll för att inviga det hela. Jag har även gjort tre "hemliga" ingångar så vi kommer inte att bli så lätta att hitta i framtiden, haha!

När vi kom fram till månplatsen igår fann vi till vår förvåning att en rätt stort björk fallit för vinden. Så jag fick idag gå ner och såga den fri från sina rötter. Passade även på att röja lite mer och då såg jag en jättesöt liten rävunge, som spanade försiktigt åt mitt håll. Vi har haft rävar längre ner på sluttningen förut men jag har nog aldrig sett en sådan liten räv. Fast den stack med raketfart när jag började tala med den!

Den är precis som alla andra småbarn: nyfiken och busig. Det försvann en arbetshandske för någon vecka sedan, som jag hittade igen i förrgår. Då fanns den nere i sluttningen och ena fingertoppen var helt avtuggad. Dagen efter återfanns den lite längre upp. Räven har nog haft roligt med ... och även med några ljuslyktor som jag förvarat under en gran.

Jag har fått rådet av ärkeängel Sandalfon att äta granskott under 5 dagar i sträck för att ta till mig både hans och granens visdom. Nu har jag prövat att äta två granskott och det var riktigt gott!

För övrigt fortsätter jag med min avkodning av gammal trist karma. Jag återkommer till det efter sommaren, när avkodningen är avklarad (jag har då lagt ner 3 månader på den). Den har en tendens att förändras hela tiden allt eftersom jag får till mig lite nytt.

 

MÅNADENS LÄSNING: Maj 2015
Vad är lycka?

Lycka handlar sällan om stora ting och ett häftigt liv med ett tillfredsställande arbete, en hyfsat bra relation, snälla barn, en bästis man kan lita på, en intressant hobby eller massor med pengar på banken ...

Lycka betyder så olika för olika människor att det inte finns någon allmän regel som säger vad du ska göra, tänka, säga eller äga för att vara lycklig. Därför vill jag berätta vad som är lycka för mig för efter ett långt liv (är snart 64 år) har jag äntligen fattat vad som gör just mig lycklig, tillfredsställd, nöjd och balanserad:

... lycka är när någon av mina barn skickar ett SMS: "Jag älskar dig, mamma".
... lycka är när min man ler mot mig och säger (efter 15 härliga år): "jag älskar dig".
... lycka är att gå ner till min månplats och höra fågelsång, som låter min själ få vingar.
... lycka är när jag byggt mitt altare på en plats där det helt enkelt hör hemma (se bild).
... lycka är när försäkringsbolaget godtar alla utgifter efter inbrottet utan tjafs.
... lycka är att åka till stugan en vanlig vardag och ingen annan är där.
... lycka är att få en härligt varm kram från barnbarnen.
... lycka är när sonen säger: "Du är bra eljest, men det är ok för det är jag också".
... lycka är att njutningsfyllt få äta just den där godbiten eller den där måltiden.
... lycka är att sitta i solen och läsa en härligt glad bok om en stark kvinna.
... lycka är fullmånemöten med mina häxvänner.
... lycka är att äntligen "bryta igenom" med en kund och känna att hon/han växer.
... lycka är att sitta vid datorn och skriva.
... lycka är att göra en utflykt till nära och kära (eller med nära och kära).
... lycka är att känna mig uppskattad när jag lagar något riktigt gott.
... lycka är att sitta på altanen i stugan och äta frukost i solen.
... lycka är att få ta ett svalkande och uppfriskande dopp i sjö eller hav.
... lycka är att ligga i Järsjön en mörk septembernatt och titta upp mot stjärnorna.

Jag kan göra en mycket lång lista för jag inser att jag nog faktiskt är en lycklig människa. Det innebär inte att jag aldrig hamnar i någon kris, drabbas av sorg eller upplever kaos i tillvaron. Det innebär att jag har förmågan att ta vara på de positiva stunderna och låta dem stärka min harmoni, min känsla för naturen och Gudinnan genom att jag alltid vet att jag vet ... och änglarna håller alltid en hand på min axel och en fot på min bak. HAHA.

Det var allt för maj månad. Jag ser fram emot en skön vår för snart blommar hägg och syren, sedan är det skolavslutning (sonen tar studenten) och mannen går i pension. Och så håller jag på att avkoda min irriterande karma. Så må det ske!

MÅNADENS LÄSNING: April 2015

Efter mycket jobb och möda blir det invigning av den nya månceremoniplatsen vid fullmånen i maj (4-5/5). Under vecka 17 ska vi "häxkvinnor" tillsammans hjälpas åt att röja bort sly, nedhuggna granar/tallar, bana nya stigar, hitta några nya kraftplatser för våra heliga träd och ta bort det som kommunen under tidigare år (för 10 år sedan) högg ner, men aldrig tog reda på.

Sedan förra sommaren har vi vandrat (när väderleken möjliggjort det) på den "gamla" ceremonistigen med stopp vid våra heliga träd. Vi kommer då att återuppta våra meditationer vid dessa träd, som i år kommer att få ett tillägg: Enen (som ju alla vet inte är ett träd, men enen kan vara lika kraftfullt som ett träd). Sedan tidigare har vi Lönnen, Aspen, Alen, Granen, Tallen, Björken, Viden och Rönnen. De symboliserar, tillsammans med Seiten, de 7 grundläggande chakrana, andliga känslochakrat, andliga kommunikationschakrat samt Själens Stjärna. Dessutom har vi också Solplatsen och Månplatsen. Och högst upp av dem alla tronar Gudinnan, som den 13:e "deltagaren" i vår lilla ceremoniella vandring.

Jag har skrivit ett litet kompendium, som heter "Trädmagi för Gudar och Gudinnor, Häxor och Magiker, Kvinnor och Män". Jag har hämtat temat till våra framtida månvandringar ur det kompendiet, tillsammans med texten i mitt kompendium "Fullmåneceremonier 2015 bland strålar och planeter".

Jag avslutar med att önska dig en riktigt skön och lång vår med egna magiska ceremonier, en ökad andlig växt och förhoppningsvis även en ökad andlig insikt till vår just nu så kaotiska värld. Se må det ske!

MÅNADENS LÄSNING: Mars 2015

För tre veckor sedan "skövlades" min ceremoniella plats ... då skrek jag rätt ut mot Gudinnan: "Varför!!!!". Idag har jag varit ute och undersökt "slänten" på baksidan ner mot bäcken för att hitta en ny "helig" plats. Det var inte lätt att gå bland täta snår, stickande granar, djup snö, nedfallna träd etc. Men väl värt besväret!

Det går ju liksom inte att klaga till kommunen för att de tar ner träd för gallring när det sker på kommunens egen mark. Men å andra sidan var det inte de som bestämde sig för detta, de var egentligen klara med gallringen när en "trevlig" granne ringde kommunchefen och bad dem ta bort den skyddande ridån av stora granar och tallar med orden: "När vi flyttade hit kunde vi se Hallstabergets slalombacke, det kan vi inte längre. Så vi vill att ni tar bort träden som skymmer". Detta är hans egna ord till mig efter att kommunen kom första gången och sågade ner alla körsbärsträd på allmänningen. Han blev själv förbaskad över det och över att de lämnade allt att ligga kvar på marken. Jag sa att jag ville ha granarna kvar eftersom vi höll till där under våra ceremonier (vilket han mycket väl visste, han såg ju oss tåga i samlad trupp dit en gång i månaden). Men ack, han fick som han ville och nu ligger de stora träden i en salig röra rätt över ceremoniplatsen. Det är bara att hoppas att kommunen återkommer och tar med sig träd, ris och annat "bråte" ...

Däremot klagade jag på Facebook, med resultat att min ene son skrev: "Bittert! Men det fanns nog en mening men det oxå, din nästa plats kommer bli perfekt.". Och jag tror att jag har funnit den idag! Hittade en ny (halvmåneformad) ceremoniell plats för åkallan av Månen och kommer att använda den gamla (städade och cirkelformade) ceremoniella platsen till att åkalla Solen. Jag saknade en sådan tidigare, så nu blir allt klart bättre ... och kvinnorna i min NBV-kurs vill hjälpa till och såga, gräva, kratta, ansa etc. Så vi sätter igång så fort som alla snön försvunnit ...

Sensmoralen? Allt som sker har en specifik utmaning: hitta den och du har lärt dig något nytt! Det är inte värt att klaga över negativa energier som kommer från andra, sätt istället igång att uträtta något av bestående värde för dig själv och andra.

MÅNADENS "KLOKA ORD": Februari 2015

Det har varit horoskopens tid under januari och ännu en bit in i februari. Det är alltid lika roligt att göra dem och att få utforska en annan människas förflutna (karma), nuet (karaktär) och framtid. Kan jag hjälpa någon till ett bättre liv, en större insikt, förmåga att fatta konstruktiva beslut och ett växande av något slag, så tackar jag Gudinnan för det.

Därför har jag nu beslutat att detta tema ska ingå i den nya fullmånevandringen över 13 fullmånar - med start den 4 mars. Ännu är det inte helt klart på vilket sätt planeterna och stjärntecknen ska påverka mitt nya kompendium, men det roterar för fullt uppe i skallen på mig just nu! Jag ska vara ledig en hel vecka så att jag i lugn och ro får sortera upp alla intryck, alla insikter och alla bilder som kommer och går hela tiden. Då blir det till att vara ensam i stugan (härligt, underbart och förhoppningsvis inte alltför kallt!) under v 7.

Kanske förmedlar jag vidare något om det senare. Deltagarna i min "fullmånegrupp" fick ett litet "test" under den avslutande 13:e fullmånen den 1 februari (som vi firade tillsammans med Imbolc) vid en ljusceremoni med 33 tända ljus. Resultatet av det testet har jag ännu inte utvärderat, men det handlar absolut inte om fullmånekunskap utan mer om hur insiktsfulla dessa fantastiska kvinnor har blivit, hur de utvecklat sin intuitiva förmåga samt att de släppt en hel del rädslor, oro och gamla mönster.

Jag avslutar med nedanstående kloka ord efter att ha dragit några kort, som får symbolisera nästkommande 13 fullmånar:

Inför 13 fullmånar väljer jag att känna mig harmonisk!
Tillsammans ska vi tända tre ljus (kropp, sinne och känslor)
Vi ska förlåta oss själva
och lyfta oss upp till en högre nivå
av andlig medvetenhet, sann häxkraft och ljuv gudinnestyrka!.

 

MÅNADENS "KLOKA ORD": Januari 2015

Och så låter jag solen gå ner över Järsjön som ett tack för det år som nu ligger bakom mig. Jag vänder nu blicken framåt och hoppas på ett betydligt "bättre" år med lugn, ro, balans, harmoni och inget kaos, inga dödsfall och inga jobbiga förändringar, tack!

Därför drar jag nu ett inspirationskort inför det nya året och den affirmation som ska följa mig - samtidigt som solen just nu tittar fram mellan frostvita träd:

I år väljer jag att vara INTUITIV!

Jag lästa något mycket inspirerande i dagens Tidningen Ångermanland. Det kommer från en sykolog (Louise Hallin), men citatet kommer från Linda Nyberg:

"Föräldrarna måste inte alltid aktivera barnen, som man ofta tror. Du kan ligga utmattad på golvet nära barnen och låta dem kräla över dig. Fysisk närvaro räcker långt."

Oj, vad många minnen som poppade upp när jag läste detta! Jag använde mig av denna "metod" när mina första barn var små - utan att då "veta" hur rätt jag gjorde! Haha, med tre små barn krälandes över mig, där jag låg på en madrass i lekrummet. Mellan varven sjöng jag/vi sånger ur den gamla sångboken "Nu ska vi sjunga" från min skoltid. När vädret var bra gjorde vi små utflykter till skogen skogen (barnen var då ca 1, 3 och 5 år gamla) och oftast hade vi fika med oss. VI sjöng alltid denna sång på stigen när vi inledde vår lilla vandring:

"Ut i skogen ska vi gå,
hälsa på hos många små,
ut i skogen,
ut i skogen ska vi gå.
Pumpa läns!".

När jag blev ensam med barnen, och hade fått en ny liten tjej, tog vi cyklarna på en liten tur och fikade ca en gång i månaden. Det var tider, det! Näe, inte tänkte jag på att jag aktiverade barnen, vi gjorde enkla saker tillsammans som inte fick kosta så mycket, samtidigt som positiva minnen skapades.

Och med nedanstående kloka ord avslutar jag detta:

Det är inte vad du gör som är det viktiga - utan hur du gör det.
Det är inte vad du tänker som är det viktiga - utan varför du tänker det.
Det är inte vad du känner som är det viktiga - utan att du känner!
Det viktiga är att du fokuserar på dina känslor inför det du gör och tänker.
Det sanslöst viktigaste är att du är sann mot dig själv!

MÅNADENS "KLOKA ORD": December 2014

Jag har köpt en ny "kortlek" från Kreativ Insikt, som jag arbetar med varje dag. Det är 100 st kort (runda) med text på, där utgångspunkten alltid är "Jag väljer att vara". Jag drar dagligen ett kort för att se vad jag behöver tänka på, ta till mig eller känna just den dagen. Allt handlar om känslor och om de val vi alla har: att välja att må bra, må dåligt, känna oss oförstådda, ensamma, utanför etc. Kanske behöver vi istället vara mer flexibla, känna oss förstådda, ödmjuka, fria, lugna just idag ...

Genom insikten att vi alla väljer (medvetet eller undermedvetet) att känna och tänka som vi gör, går det att förändra en känsla av att vara ett "offer" till att medvetet välja att antingen ställa sig utanför livet eller att delta i det.

Därför drar jag nu tre kort för just den dag du läser detta. Jag hoppas att du stannar upp, begrundar och känner efter inför dessa kloka ord:

"Idag väljer jag att känna mig INSPIRERAD".
"Idag väljer jag att vara ÖPPEN FÖR ALLT SOM HÄNDER".
"Idag väljer jag att vara ÖDMJUK".

Jag avslutar med att önska dig en riktigt skön avslutning på år 2014 och en härlig ny början på 2015 - som i mitt fall kommer med lugn, ro, vila i en ny 10-årig cykel.

MÅNADENS DIKT: November 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström

Stilla står björkarna vid Järsjöns kant.
Sakta drar dagen mot kväll.
Jag står här.
Vemod blandar sig med minnen.
Minnen från en annan tid,
en annan epok.
Minnen som väcktes till liv
när jag återsåg denna plats.
Men den tiden är förlorad för alltid!

 

MÅNADENS "KLOKA ORD": Oktober 2014

Med denna underbart fantastiska bild (tagen med min billiga mobil) vill jag sammanfatta oktober månad som så: hösten har kommit, med den fantastiska färger och ett löfte om att allt finns där till våren när solen och värmen återvänder. Bilden är från ett höstbesök i Saxnäs. När jag gick en promenad längs Kultsjön blev jag tvungen att stanna upp och bara titta ut över sjön och den vackra vy som bredde ut sig för just mig.

Så är det i livet: att ta sig tid att stanna upp inför de mirakler som faktiskt finns där framför ögonen (även den icke-fysiska synen)! Gå inte och titta ner i backen för där händer det inte mycket - om det inte handlar om en massa fina höstlöv ... så kanske du ska ta upp ett och placera det inom glas och ram så att du kan försjunka i det när du känner att du behöver lite lugn och ro.

Hösten handlar om att förbereda allt inför vintern, för under vintermånaderna är det dags att gå i ide tills solen och värmen signalerar att våren är på väg när dagarna blir längre. Men just nu blir dagarna kortare och kortare. Stanna därför upp och försök inte att göra så väldigt mycket mer än att plocka bort efter sommaren - både ute och inne. Glöm för all del inte att även förbereda ditt inre på att vintern kommer!

Igår var det ännu en fullmåne och utomhus ser jag två fantastiska lönnar i sin brandgula höstfärg. Snart kommer höstlovet och med det firandet av Samhain (31/10) - som jag kommer att göra i stugan tillsammans med mina häxvänner. Då är det dags att ta kontakt med förfäderna samt de som dött under året (i det fallet har jag en faster och en moster) för att samtala med dem. Alltid får man något budskap, men kanske inte alltid det man trott eller önskat.

Så här ser mitt firande av Häxans nyår ut: Jag börjar med att samla lite vedpinnar och sedan tänder jag en stor eld. Sedan skriver jag på varje pinne (ca 4-5 st) vad jag vill avsluta, släppa taget om eller rena mig ifrån. Därefter kastar jag pinnarna, en efter en, in i elden. Sedan skriver jag en "önskelista" med det nya som jag vill släppa in i mitt liv. Jag förbereder mig inför det nya året genom att vandra igenom labyrinten och stanna upp, tänka igenom än en gång vad jag vill släppa och så lägger jag en liten offergåva på seiten (Solen). Sedan fortsätter jag till viden (Månen), där jag sätter upp min önskelista på någon gren. Jag andas så in lugn, förtröstan, kärlek och harmoni, vilket behövs för att ha tålamod att vänta till våren innan jag genomför mina planer. Den väntetiden är nödvändig, för ibland kan planerna behöva justeras och därför är det läge att skynda långsamt. Tids nog återkommer alltid Solen men under mörkermånaderna är det Månen som lyser upp mitt liv samt de yttre och de inre världarna.

Jag önskar dig ett Gott Nytt Häxår med ett bra avslut på det gamla året!

 

MÅNADENS LÄSNING: September 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström

Idag är det fullmåne och vad passar då bättre än att dela med mig av den fullmånemeditation som jag kommer att ha ikväll tillsammans med min häxgrupp?

Månadens tema: Att ta tillbaka alla projektioner och att finna dina sanna rötter.
Utveckla styrka och uthållighet. Vörda dig själv och Gudinnan. Ta på dig feminint ledarskap och tro på din egen feminina kraft. Samtala med andra människor om hur viktigt det är att få vara den du är och att alla andra har samma rättighet. Genom att finna dina sanna (inre) rötter älskar, accepterar och respekterar du din individualitet. Du (och alla vi andra) kan tillföra helheten många sanningar genom personliga olikheter, vilket leder till en ny gryning med nytt hopp och nya möjligheter.

Ärkeängel Jeremi'el får dig att använda dina begåvningar på ett effektivt sätt genom att påminna dig om dina plikter och ditt ansvar, vilket alltid sker genom disciplin, begränsningar, läxor och motgångar. Han utesluter dock inte humor i sitt arbete med dig! När han testar dig upptäcker du exakt hur kraftfull du är, för du blir starkare för varje utmaning! Han är en sann inspiratör som motiverar dig att ägna dig åt healing eller annat andligt arbete. Han hjälper dig med profetior, klarsyn och att tolka drömmar samt aktiverar din förmåga att lyssna till de allra djupaste instinkterna.

Åkallan Jeremiel på ursprunglig mark, utan odlingar, gräs och hus.:

Månadens utmaningar: Att sluta skylla dina svårigheter på andra och på allt annat som "otur".
Säg varje dag högt: "Jag släpper all bitterhet och tar in mer glädje i mitt liv!".
Ta ett utrensande bad minst 4 gånger fram till nästa fullmåne.
Skriv något, gå eller håll en kurs och leta efter möjligheter till högre undervisning.

Häxans högtid: 23/9 Mabon (Tacksägelsefest), numera Höstdagjämningen. Symboliserar fullbordan och en förhoppning om ett överflöd i livet. Ställ till med en fest, gärna med knytkalas ute i naturen, och ät det som kommer från jorden. Glöm inte att tacka för alla gåvor du fått under året.

Månadens meditation: Ta tre djupa andetag och slappna av till kropp, själ och sinne …
Visualisera att luften skimrar av en varmt indigoblå färg med en strålande varm sol på himlen … eller kanske ser du fler solar? Du står på en slätt full av ametister i mycket vackra lila nyanser … i övrigt finns ingenting! Världen är ännu inte skapad och det är du som ska sätta igång skapelseprocessen tillsammans med ärkeängel Jeremi'el. Börja med att skapa stenar och växter på den vackra ametistslätt du står på. Skapa sedan berg, dalar, sjöar, skogar, öknar, hav etc. Gör världen så vacker som du vill ha den! …

När du är klar med processen möter du Jeremi'el på en plats som han bestämmer … Umgås med varandra under en kort stund och se på platsen som han har valt med öppna ögon. Fråga dig: varför här? Ställ en fråga till Jeremi'el och vänta på svar… Veckla nu ut dina egna vackra indigofärgade vingar och flyg ut över den värld du skapat!

MÅNADENS DIKT: Augusti 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström

Ödets vägar är outgrundliga.
Min väg går över snåriga marker
och över stock och sten,
förbi dånande vattenfall där jag kan renas
och finna mitt JAG.

Ensam går jag inte
ty någon följer mig alltid:
ett väsen fyllt av kärlek och strålande ljus.
Aychia, min änglavarelse,
du som bor i mitt själ,
du som ÄR min själ,
du som är mitt väsens sanna natur!

Tack för det stöd du ger
när jag förmår lyssna,
när jag kan ta del av dina sanningar
och göra dem till min helhet
i kärlekens sanna ljus!

 

MÅNADENS LÄSNING: Juli 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström

Jag läser just nu "Den högkänsliga människan" av Elaine N Aron. Intressant bok men innehåller för mig just inget nytt. Det finns ett test att göra på sidan 164 som heter "Känner du till det senaste om att övervinna socialt obehag?". Det handlade om 17 frågor som man skulle svara sant eller falskt på.

På sidan 175 finns svaren på testet med informationen: "Om du har svarat rätt på 12 påståenden eller fler, är jag ledsen att ha besvärat dig. Du borde skriva en egen bok.". Jaha, jag konstaterade glatt att jag svarat rätt på alla 17 frågorna. Så varför skrev aldrig jag den boken!!?? Det fattar jag bara inte (haha) ... skämt åsido, det finns många böcker därute som dels aldrig borde ha blivit skrivna, dels borde de ha skrivits av några få istället för av så många eftersom många böcker är bara upprepningar av samma tema och - det allra viktigaste - borde de ha blivit skrivna av mig!

Det tog alldeles för lång tid för mig att ta mig i kragen och skriva de böcker som så länge funnits inom mig. Just nu har jag två böcker som bara surrar runt i huvudet och väntar på att få bli satta på pränt. Jaja, jag ska någon dag, lugn bara! Som den högkänsliga människa jag är vill jag inte bli stressad eller få för många intryck samtidigt. Så böckerna får skriva sig själva i lugn och ro i skallen ett tag till ...

 

MÅNADENS LÄSNING: Juni 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström

När jag fotade bilden ovan var jag på väg ner på stan och gick över Risön. Just den bilden passar så fint in på det kompendium jag precis har skrivit färdigt. Det heter "Trädmagi för Gudar och Gudinnor, Häxor och Magiker, Kvinnor och Män" och är ett liten skrift fullproppad med information om olika träd med dessa rubriker: Element, Väderstreck, Astrologiskt, Runa, Eterisk olja, Helgad åt, Högtid, Symbol för, Användning, Medicin och Beskydd.

De träd som jag tagit med i kompendiet ( för närvarande på15 sidor, men det växer) är de som jag använder för mina fullmåneceremonier. En del av träden finns vid stugan och andra finns enbart hemma.

De träd som finns med är: Al, Alm, Apel, Asp, Björk, Ek, Gran, Lönn, Pil, Rönn, Tall, Vide och Lind. Dessutom har jag tagit med Seiten, som är ett samiskt offeraltare - men för mig är det ett gåvoaltare där jag lägger gåvor till Gudinnan.

Vid nästa fullmåne kommer jag först att vandra längs meditaitonsstigen med min allra bästa vän (11 juni) och kvällen efter tar jag med mig min lilla mångrupp av blivande häxor för att vandra samma stig. De vet ännu inte om det, men jag har en liten utmaning till dem och den/de som klarar av att lyssna till sin intuitiva sida kommer att få kompendiet "Trädmagi" som belöning. Det kan verkligen löna sig att lyssna till sin intuition!

Samma kväll som fullmånen (13 juni) kommer jag att vandra labyrinten vid stugan helt på egen hand för att hänga en bön i viden (till Mångudinnans ära) och lägga en gåva på seiten (till Solgudinnans ära).

Jag passar därför på att önska er alla en riktigt trevlig Fullmåne och en helt fantastisk Litha (21 juni) med många sensuella lekar, skratt och god mat!

MÅNADENS DIKT: Maj 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström (fr 1973)

Röda rosor doftar inom mig
Är min längtan efter dig.
Röda rosor, röda hjärtan
inom mig.
Kärlek ...
Jag består bara av känslor,
röda, djupa, sorgsna, glada
- alltför mycket känslor.
Är inte riktigt klok
tycker jag, tycker ni.
Älskar hela världen!

 

FULLMÅNEVANDRINGAR under 2014

Under mina och mina häxvänners månvandringar tillkommer övningar som vi utför fram till nästa fullmåne, en ledd meditation samt ett runkort för perioden. Detta kommer så småningom att leda fram till ett kompendium som heter: Fullmåneceremonier 2014 med Ärkeänglarna och Gudinnorna genom de tretton stegen mot Häxan.

FULLMÅNEN 15 april 2014

STEG 3: Att finna ditt sanna syfte i livet är att sätta igång processen!

Månadens tema är att hitta din livsuppgift och att fylla dig med kärlek från ovan. När du finner ditt sanna syfte i livet får du kontakt med gudomlig kärlek och den inre visdomen. Ifrågasätt det som du inte tycker om hos dig själv men identifiera dig inte med dina roller! Våga kritisera dig själv men strunta i att kritisra och bedöma andra. Det är mlycke tsom kommer fram när du arbetar med dig själv och allt är intepositivt. Fokusera på dina styrkor och det som är rätt istället förtvärtom. Var rättvis mot alla, våga fatta egna beslut och se till att också ta ansvar för dem. När du fokuserar på det som gör dig stark finner du din sanning - men du mlåste också acceptera de sanninger du hittar!

Månadens ärkeängel: Gabri'el hjälper dig när du arbetar med ljuset för att komma närmare din sanna andliga mening. Hon stöttar dig när du vill kommunicer aoch uttrycka dina gåvor inom de områden när du kan sprida glädje och harmoni omkring dig. Hon hjälper dig atta förstå din livsplan och att organisera ditt liv så att du kan fullgöa ditt uppdrag. Hon hjälper dig också att se vilka förändringar du behöver göra just nu. Det är hennes upptift att hjälpa dig att tänka klart och att uttrycka din individualitet - genom musik, ord, dans eller konst.

Månadens chakra: Andliga kommunikationschakrat - Förmåga att lyssna till och följa högre budskap, att tala Gudinnans språk och vidarebefordra hennes meddelande.

Månadens utmaningar: Att ta itu med inneboende ilska, djupa rädslor och förvirring.

FULLMÅNEN 16 mars 2014

STEG 2: Att finna ditt inre ljus är att få kontakt med det gudomliga!

Månadens tema är insikten att gudomlig kärlek inte är lidande eller separation. Skapa dina egna traditioner och håll dig till dem. Gör ceremonier som känns bra för dig och bara de som låter dig växa och utvecklas. Dela med dig av dina kunskaper och insikter så står du upp för dina sanningar. Glöm inte att ökad erfarenhet och nya insikter hela tiden skapar nya sanningar! Genom att vara ödmjuk och släppa rädslor får du äntligen kontakt med din inre kreativitet och intuition.

Månadens ärkeängel: Auri'el sänder sitt ljus till svåra situationer och ger dig styrka att finna lösningar på både nya och gamla problem. Hon omger dig med kärleksfull energi så att du känner dig älskad - och du kan då utveckla en stark inre känsla av självvärde.

Månadens chakra: Baschakrat

Månadens utmaning: Att vara i kontakt med dina sanna känslor och att lyssna till ditt hjärta.

FULLMÅNEN 14 februari 2014

STEG 1: Att finna din egen sanning är att stå upp för det du tror på!

Månadens tema är att övervinna sina rädslor och se sina skuggor för att bli regent över sitt eget liv. Gå därför med tillförsikt in i dig själv och se närheten med allt som är! Välkomna allt i ditt liv, både sorg och glädje, både tårar och skratt. Sluta klamra dig fast vid det som du varken behöver eller vill ha kvar i ditt liv för det hindrar dig bara från att leva din sanning. När du äntligen "ser" din sanning kan du inte längre gömma dig bakom dina skuggor, relationer och det förflutna. Räkna med stora förändringar när många mönster, präglingar och rädslor släpps!

Månadens ärkeängel: Mikha'el erbjuder dig beskydd, både fysiskt, emotionellt, psykiskt och andligt, och ger dig styrka att följa din egen sanning. Han lär dig att övervinna alla dina rädslor. Han kan också ge dig det stöd du behöver om du känner dig vilsen och upplever dig sakna riktning i livet.

Månadens chakra: Solarplexus.

Månadens utmaning: Att finna djup inre frid och att släppa taget om inre förvirring.

 

MÅNADENS TIPS: Januari 2014
Lena Ruthsdotter Sjöström

Just nu ligger norra halvklotet under ett "täcke" av mörka energier som gör att människor lätt känner sig irriterade, trötta, obeslutsamma, håglösa och rotlösa. Detta "täcke" är inte här för att stanna utan kommer så sakta att lätta under februari och mars. Försök därför att vila så mycket du kan och låt bli att fatta viktiga beslut! Se istället till att avsluta det du inte vill ha med dig under resten av året så att du kan gå in i en pånyttbörjandefas i mars. Då är det dags att starta nya projekt, söka nytt jobb, hitta en bättre bostad etc.

I en tid av energiförlust är det extra viktigt att beskydda dig mot människor som "äter" din energi utan att du är medveten om det. Kapa därför snabbt alla band till de människor som du hjälper (privat eller i ditt arbete). Det innebär inte att du avslutar kontakten med dem utan att du helt enkelt föreställer dig att du kapar banden genom att i tystnad och stillhet helt enkelt känna in hur banden kapas, ett efter ett. Du kan också lägga allt i händerna på ärkeängel Mikha'el så att han kan beskydda dig från energiätare!

Bilden ovan får symbolisera det ljus som väntar på oss alla i Norden, när mörkret sakta viker och solen lyser allt klarare och klarare. Gå framåt i tunneln in i ljuset och låt Gudinnan vaka över dig!

 

MÅNADENS TIPS: December 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström

"När människor omkring dig bråkar, använder hårda ord eller tömmer dig på energiär det viktigt att du beskyddar dig. Dra snabbt ner en bubbla av rent ljus omkring dig." - hämtat ur kompendiet "Själshealing".

Om du är mycket känslig drar du lätt på dig andra människors energier, oro och bekymmer. Om du känner dig trött, ofokuserad, upprörd eller tyngd av bördor och ansvar behöver du beskydda dig genom att få din aura omgiven och genomlyst av ljus. Detta ljus behöver kanske ha en färg och antingen väljer du själv vilken färg du vill ha eller så låter du Gudinnan välja åt dig. Det bästa du kan göra är att lägga allt i Gudinnans händer!

 

MÅNADENS DIKT: November 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström (1993, rev 2013)

Solens strålar värmer mig
når in till mitt hjärta
och läker min själ.
Natten har försvunnit
och med den Mångudinnan
som skänkte frid och harmoni.

Jag är lugn
och fylld av tillförsikt.
Solgudinnan får glädjen
att gro, blir till ett frö
som slår ut till en
vacker blomma.

Kärlekens färg är röd
och röd är solnedgången.
Rött är också mitt hjärtas färg
liksom färgen på en ros.
LIvets färg är också rött
den lugna skapande kraften.

Alltet skänker
trygghet och ro
i själ och sinne.

 

MÅNADENS DIKT: Oktober 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström (1992, rev 2013)

Låt din kärlek
lösa upp mina rädslor.
Låt din kärlek
växa sig stark och fri
- och aldrig mer lämnar jag dig!

Låt min kärlek
lös upp dina rädslor.
Låt min kärlek
få strömma över dig
- och aldrig mer lämnar du mig!

Du är mitt liv.
Tillsammans är vi et.
Låt kärleken bli
ett vapen mot våra rädslor!

 

MÅNADENS TIPS: September 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström

"Leta inte efter din tvillingsjäl utan ge dig själv upp i livets dans så finner de rätta parterna varandra" - hämtat ur kompendiet Själshealing!

Det finns många därute som passar ihop med din själ och ni har träffats i många tidigare liv. Nu styrs ni mot varandra. Du kan därför inte missa ett möte med en själsfrände och missar du den förste som kommer återstår det flera till. Kanske är du inte redo att möta en själsfrände just nu, då får du möta någon annan som lär dig det du behövera kunna för att sedan sammanstråla med din själsfrände. Så väx dig stark i dig själv, lär dig att inte behöva luta dig mot någon annan och se: en dag är det dags för dig att gå hand i hand med någon som står ditt hjärta nära. Släpp handen när du behöver göra dina egna lärdomar, dina egna processer och din egen utveckling. Ta sedan handen igen när du vill känna närhet, ömsesidighet och förståelse. Släpp också din partners hand så att han/hon får det utrymme som behövs för att finna sina egna vägar. Detta är sann kärlek!

 

MÅNADENS DIKT: Augusti 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström

Du log mot mig
när du trädde ringen på mitt finger:
ett ömt, lyckligt leende.
Och jag minns hur värmen spred sig inom mig,
hur du lyste upp mitt hjärta,
och när jag viskade mitt "ja"
såg jag kärleken i din blick.
Tillsammans, hand i hand,
vandrar vi sida vid sida
för att dela det liv som ligger framför oss!

 

DIN SANNA FAMILJ: Juli 2013
Ur boken "Alla Tiders Näring", Lena Ruthsdotter Sjöström

Din sanna familj har ingenting med släktskap och blodsband att göra utan går mycket djupare än så. Ute i världen har du många själsfränder, som är själar du möter om och om igen och som tillhör den grupp av själar du en gång valde att inkarnera i genom en fysisk kropp här på Jorden. Ni känner varandra genom eoner av möten och ni letar hela tiden efter varandra - vare sig du är medveten om det eller ej.

En del av dina själsfränder blir till dina sanna bröder och systrar, mormor eller farfar, barn eller barnbarn, fastän inga blodsband finns. Du kan alltså känna en större samhörighet med en sådan syster än med en "verklig" syster. Ha då inte dåligt samvete för detta utan inse att allt är precis som det ska vara!

En del av dina själsfränder blir till möten i kärlekens namn, genom sexuella relationer. Det är relationer som aldrig tar slut även om relationen som sådan avslutas när bägge parter är redo att gå vidare, men ni kommer alltid att finnas till för varandra ...

Du får inte glömma bort din andlige vägledare för han/hon hör absolut till din sanna familj. Honom/henne har du träffat intimt i så många olika situationer - och ofta även i många olika liv - att du vet att du genom din andlige vägledare kan få det stöd, den hjälp, den uppbackning och den kärlek du längtar efter ...

MÅNADENS KLOKA ORD: Juni 2013
Jenny Rahm

Inne i dig finns något
som ingen får veta.
Som du inte visar - inte ens mig.
Inne i mig finns något
jag inte visar - inte heller dig.
Kärleken är respekten
för det man inte vet
men sakta lär sig att förstå.

 

MÅNADENS DIKT: Maj 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström

Äntligen vår!
Som tidigare år
har fröken Vippstjärt kommit
och svanparet flyger tillsammans
fram och tillbaka över sjön.
Spillkråkan letar mat
och bygger bo åt sina små.
Ett hav av liljekonvaljer
efter blåsippans blomning
Rosenhäcken står i knopp.
Snart är det sommar!


MÅNADENS DIKT: April 2013
Ki no Tsurayuki

Körsbärsblom
Från dalen syns det
att körsbärsträden redan
ha sprungit i blom:
Ljust skimra ravinerna
av lätta, vita skyar.

 

MÅNADENS DIKT: Mars 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström (1993, rev 2013)

En bön

Månens och Nattens Gudinna
Jag ber dig
- ta emot mitt hjärtas sorg
och se vad som gömmer sig
därinne,
dolt för insyn
från den som inte vill se.

Ljuset i mitt inre
blandas med sorg, rädsla
och tvivel.
Det gör mig sårbar och
utlämnad
till den som kan se.

Jag söker tryggheten
i någons famn
men känner mig bortstött
och frusen.
Jag vill gråta och visa min
smärta i djupet,
men den flyr undan.

Du, kära Gudinna och syster,
kom till mig i natt
och skänk mig glömska.
Låt mig komma till ro
och vakna till en ny dag!
För jag bär en regnbåge
i mitt hjärta,
som väntar på att få födas
till ett nytt liv!

 

MÅNADENS DIKT: Februari 2013
Lena Ruthsdotter Sjöström (1993)

Jag bär på en sorg
lika svart som natten.
Att bli separerad från helheten,
splittrad i fragment
av stjärnstoft.

Jag bär på en längtan
lika splittrad som natten.
Att kunna gråta och sörja
och sedan bli återfödd
i kärleken.

Jag bär på rädslor
lika gamla som natten,
att känna mig utlämnad,
att känna mig fjättrad
av bjojor.

Jag bär på en kärlek
lika djup som natten.
Den är outsägligt stark
och du får den att växa!

 

HELIGA TAL (Artikel)
Lena Ruthsdotter Sjöström (2011)

Siffrorna tre, sju, nio och tretton brukar betecknas som "heliga" eller "magiska" tal. Tretton har tyvärr blivit ett olyckstal men det var förr Gudinnans magiska tal. Men när männen "fick" makten såg de till att baktala talet tretton (med benämningen otursdag och den dag då Häxan utförde svart magi) och satte istället in talet tolv som ett heligt tal. Tänkvärt: Jesus hade 12 lärjungar så han måste ha varit den trettonde! Numera har talet tretton återfått en del av sin djupa klang, framför allt för att vi kvinnor mer och mer hyllar vår egen kropp och månens rytmer.

Man brukade förr även tala om nio olika fysiska dimensioner, där jorden nu befinner sig i början av den fjärde (Vattumannens tidsålder). Det talas också alltmer om tolv icke-fysiska dimensioner, som handlar om själens utveckling via de erfarenheter den gör i den fysiska verkligheten, där talet tretton symboliseras av sammansmältningen med Gudomen.

Fornnordens heliga tal var siffran nio, som stod för alltings fullbordan och helhet. I några kulturer brukar man tala om nio olika gudinnor (inom wicca, grekisk och fornnordisk mytologi samt hos nordamerikanska indianer). Troligen uppkom det heliga niotalet på grund av kvinnans nio månaders graviditet före födelsen av ett nytt liv. Även talet tre är heligt (de tre vise männen, treenigheten, de tre ödesgudinnorna) och de germanska runorna delades tidigt upp i tre "familjer" eller ätter: Freja, Hagal och Tyr. Tre gånger tre skapar också det heliga niotalet (som även används inom numerologin).

Ett annat heligt tal är siffran sju. Det återfinns inom bland annat teosofin genom de sju strålarna och de sju "heliga" planeterna (de som är synliga för ögat, inklusive solen och månen), inom musiken (de sju tonerna i C-durskalan), regnbågens sju färger och veckans sju dagar. I bibeln vimlar det av det heliga sjutalet. Inom astrologin talar man om sjutalet som en helig siffra, som planeten Saturnus utvecklingscykel i sjuårsperioder. Man talar även om de sju ärkeänglarna. Talet sju återkommer i de sju grundchakrana även om många - med dem jag - anser att människor som går längs den andliga vägen har nio chakran aktiverade i sina eteriska kroppar. Dessutom tillkommer ytterligare fyra chakran utanför den fysiska kroppen (alfa och omega, själens stjärna och motsvarande chakra under fotsulorna) = det heliga talet tretton.

Gudinnans heliga tal är siffran tretton. I mitt arbete använder jag mig av tretton mycket ursprungliga gudinnor från den fornnordiska mytologin. De första tolv representerar både varsitt stjärntecken (tolv månader på ett solår) och varsin fullmåne (de tolv första under ett år). Den trettonde fullmånen (månens fulla cykel) representeras av den trettonde gudinna, som är Gudinnan - hon som fanns Innan Gud fanns!

PRIMTALEN I UNIVERSUM (Artikel)
Lena Ruthsdotter Sjöström (2011)

Budskap från Gudinnan natten 2011-03-07: Allt i Universum är uppbyggt av matematik - människan själv, materia, icke-materia och kosmos. Universums och människans utveckling följer nedanstående princip, där primtalen står för de viktigaste utvecklingsperioderna och de "vanliga" talen för skeden då allt vilar eller begrundas.

Primtal 1: Födelse av Universum - På denna nivå finns de allra mest primära väsen som amöbor, som inte har en själ som utvecklas. Här finns stenar och växter. Allt består av en linje, som går rakt fram och som aldrig möter sig själva eller någon annan. Detta är Gudinnans tidålder.

Talet 2: Födelse av Ägget - Allt passerar igenom detta tal, som ett meteoritregn. Ingen utveckling sker utan två vågsträngar (två polariteter) går framåt mot evigheten utan att någonsin mötas. Här uppstod den urgamla gåtan: Vad kom först - hönan eller ägget?

Primtal 3: Födelse av Människan/Man och Kvinna - Vi människor, liksom alla djur, har nyligen passerat detta tal. Det handlar här om två vågsträngar som ibland möts och bildar en tredje energi. Den ena strängen är den manliga: utåtriktad, positiv och kreativ. Den andra strängen är den kvinnliga: mottagande, negativ och inåtvänd. De behöver varandra för att kunna skapa liv och när de möts uppstår en stark vågrörelse från varsitt håll. Under denna process föddes människan och allt annat levande = Gudens tidsålder.

Talet 4: Födelse av Barnen; den nya Tidsåldern - Mänskligheten måste passera igenom detta tal, där vi nu befinner oss. Detta är Vattumannens tidsålder och övergången till ny tid enligt Mayakalendern. Ett slags väntetid där varje människa består av två strängar (den feminina och den maskulina), men man vet ännu inte riktigt hur de ska använda den informationen. Under denna period föddes "indigobarnen" (1990-99), "änglabarnen" (2000-10) och "kristallbarnen" föds under 2010-20. Detta är den Gudomliga tidsåldern.

Primtal 5: Födelse av de Gudomliga Barnen - Innebär nästa steg i människans evolution när två hela människor (+/-) möts och skapar en ny utveckling, som ger en skjuts framåt, en ny insikt, en ny nyckel av kunskap och ett led till att lära sig bemästra den universella helande kraften. Här består varje människa av tre strängar av kropp-själ-sinne i harmoni, som möter andra människor i samma harmoni och detta möte skapar den epok där "silverbarnen" (starkt utvecklade feminina och mottagande sinnen som också kallas "nattbarnen" och "nymånebarnen") samt "guldbarnen" (starkt manliga och utåtriktade sinnen, "dagbarnen" och "fullmånebarnen") föds. Detta är den återvändande Gudinnans tidsålder.

Talet 6: Födelse av Kravlös Kärlek - Alla människor (stora, små, män, kvinnor, unga, gamla) börjar nu relatera till varandra på en telepatisk nivå, där ingen skillnad görs mellan du och jag, vi och ni, vår och er, din eller min … utan nu börjar allas hjärtan att slå i samma rytm och alla andas i samma meditativa takt. Detta är Kärlekens tidsålder.

Primtal 7: Födelse av den Androgyna människan - Nu samarbetar alla mänskliga väsen med alla andra energier, där varje människa består av fyra våglinjer (alla sinnen är fullt utvecklade) och där mötet sker mellan varje människas enskilda våglinjer med andra människors enskilda våglinjer så att varje möte blir fyrdimensionellt. På så sätt skapas den fem-dimensionella människan, hon som vandrar i alla världarna - ovan som nedan - och som varken är man eller kvinna. Detta är den Androgyna tidsåldern.

Talet 8: Återfödelse av Ägget - Här förvandlas de fyra våglinjerna till en böjande åtta-rörelse där ingen början finns och inget slut. Här reproducerar sig inte längre människan på det gamla vanliga sättet utan inuti varje åtta bildas 2 ägg, som sedan utvecklas till ett embryo. Här finns svaret på gåtan om vad som först - hönan eller ägget.

Talet 9: Födelse av Ljuset - Vid denna energi förvandlas den androgyna och självreproducerande människan att sakta dra sig undan alla andra mänskliga varelser. Genom att gå inåt i sig själv för att där hämta sitt eget inre ljus, som hon sedan sprider runt omkring sig i universum för att visa att hon finns - och var hon finns. Detta är Ljusets tidsålder.

Talet 10: Födelse av Upplysning - Människans ljus har nu hunnit fram till yttersta kanten av Vintergatan och andra varelsers ljus möter detta ljus, vilket resulterar i ett "upplyst" universum. Här kan man verkligen förstå talesättet: Ett är Allt och Allt är Ett! Detta är Upplysningens tidsålder.

Primtal 11: Födelse av Nya Människan - Detta är den högsta nivån som människan kan uppnå och hon är nu inte längre en fysisk varelse utan gudomlig. Hon vandrar mellan dimensionerna och Jorden är inte längre hennes hem utan bara hennes ursprung. Elvan bildar genom sin form en smal passage, en bro, mellan den fysiska och icke-fysiska tillvaron. Från denna nivå kommer många andliga vägledare. Detta är Den Nya Människans tidsålder.

Talet 12: Födelse av Drakljuset - Denna nya människa består helt av ljus och hon prövar nu hur och vart hennes nya vingar bär henne. Hon befinner sig mellan två världar - den mänskliga och den icke-mänskliga. Hon förbereder sig för en helt annan tillvaro, kanske i ett annat planetsystem eller något annat Universum. Detta är Drakens tidsålder.

Primtal 13: Här finns de väsen som är bortom den fysiska tillvaron och som inte är (och aldrig har varit) av mänsklig natur. En del andliga vägledare kommer från denna nivå - dessa har då aldrig inkarnerat i en fysisk gestalt. Här finns även änglarna och detta är Änglarnas tidsålder.

Primtal 17: Här finns ärkeänglarna, de skapades på denna nivå och har aldrig utvecklats. De är odödliga. Detta är Ärkeänglarnas tidsålder.

Primtal 19: Här finns alla gudar och gudinnor, liksom gudagnistan inom oss människor som vi kämpar så för att finna. Här ÄR vi guden och gudinnan och inte längre en avbild av gudomen. Detta är Gudagnistans tidsålder.

Primtal 23: Här skapade GUD/GUDINNAN/ALLT SOM ÄR världen så som vi känner den idag. Från denna punkt föds universum om och om igen genom en ny Big Bang - och därefter sker en ny utveckling. Detta är Alltets tidsålder.

Övriga primtal är bara en fortsättning av det Universum som aldrig kan dö utan bara utvidgas till OÄNDLIGHETEN.

MÅNADENS DIKT: Januari 2013
Fujiwara no Kuniyuki

Månsken
Liksom av rimfrost
min klädnad pudrades vit.
Men när jag sakta
strök över ärmens siden -
då var det idel månsken.

 

MÅNADENS DIKT: December 2012
Lena Ruthsdotter Sjöström (1989)

… Min själ sträcker sig efter din
likt ett barn som sträcker sig efter månen
Djupt inom mig finns känslor så starka
känslor jag inte tidigare fört upp till ytan
detta som är mitt JAG!

JAG är!
JAG är DU!
JAG är ALLA!
JAG är GUDINNAN!
JAGär svaret på de frågor du har
JAGär den du har sökt
JAGär JAG och helt unik.
Men vem är du?
du är DU
helt unik och nära Gudinnan,
en del av mig
och av det kosmiska medvetandet!

November 2012
REGNBÅGSBRON eller visionen om en ny framtid

Jag hade en dröm 2012-11-06 och i den samtalade jag med "högre väsen" om den tid som vi är på väg mot (Regnbågsbron). Dagen efter fick jag en ny vision när jag talade med en kund om de energier som just nu omger det norra halvklotet (Energifältet). Några timmar senare fick jag en tredje vision, där jag "såg" mig själv skriva ner allt för att dela med mig till omvärlden vad de två första visionerna leder fram till.

I den första visionen befinner sig majoriteten av jordens befolkning i "mörker". I den andra visionen uppstår en valsituation genom mötet mellan både mörker och ljus. I den tredje visionen befinner sig majoriteten av jordens befolkning i "ljuset".

Alla visionerna handlar också om syftet med mitt liv som medial häxa. Kanske kan de hjälpa dig på något sätt genom att beröra dig, ge dig en aha-insikt eller få dig att öppna dig för den energi som jorden är på mot. Så ta emot det jag "såg, hörde och upplevde" som en gåva från Gudinnan!

Visionen om Regnbågsbron (byggande):
Jag ser en regnbågsbro som är på väg att byggas mellan två världar, avskilda av en bred och forsande älv. Bron byggs högt upp på "nipkanter" och på den vänstra sidan (den nuvarande världen) har byggandet pågått en tid. Det går att urskilja några av färgerna på bron i mycket ljust rosa, blått och vitt. På andra sidan har byggandet precis påbörjats av olika ljusväsen. Tanken är att bägge brospannen kommer att mötas på mitten i en hög, välvd båge någonstans i framtiden. Då kommer också regnbågsbron att lysa av starka färger, en del av dem ännu inte sedda av de flesta människor.

Samtidigt som jag ser byggandet av regnbågsbron befinner jag mig på en liten bro en bit neröver älven. Denna bro har jag byggt själv av trä, den är platt, enkel och smal efter att ha gjort en lång, svår och mödosam simtur över älven - som genom livet tagit mycket av min kraft och ork. Mitt "livssyfte" (eller mitt "kall") är nu att gå fram och tillbaka över min bro för att ta andra människor vid handen och föra över dem till "min" sida av världen. Dessa människor önskar inget hellre än att få kontakt med högre världar (sin andliga vägledare och sin mediala förmåga) genom undervisning och "upplysning".

Min själs tillfredsställelse ökar för varje människa som väljer att "bosätta sig" på den ljusa sidan, men jag har inte rätten att tvinga någon att stanna kvar utan en del väljer att bara vara "besökare". Man måste vara redo för ljuset! Jag får helt enkelt inte påverka andra människor i vilken riktning de ska gå, de måste själva utvecklas tillräckligt långt för att fatta egna klara och definitiva beslut om vilken väg som är den bästa för dem. Men kvar finns alltid en längtan efter att få uppleva ljuset igen och till slut går de och ställer sig på den vänstra sidan av Regnbågsbron i väntan på att denna ska byggas färdigt, så att de äntligen kan ta sig över till den ljusa sidan av egen kraft. I min vision står det redan många där.

På den högra sidan av Regnbågsbron står de människor, som på olika sätt har tagit sig över floden. En del har byggt egna broar för att, precis som jag, hjälpa människor att lättare ta sig över floden. Andra väljer att stanna kvar i ljuset för att utvecklas till ljusväsen genom ett djupare utbyte av energier och visioner med hjälp av sina guider i väntan på att få ta emot de människor som vill lära känna och utöva den kravlösa kärleken.

Jag ser helt klart en koppling till mitt eget boende i Sollefteå, där jag har valt att bosätta mig på "solsidan". Dit leder två broar (en liten, en stor) över Ångermanälven från den "mörka sidan". Just nu är det extra påtagligt genom att solen knappt orkar upp över Hallstaberget så staden ligger i skuggan, medan vi på den "andra sidan" kan njuta av solen högt uppe på Nipkanten.

Visionen om Energifältet (stillastående):
Mellan september 2012 och februari 2013 (perioden mellan det förflutna och framtiden) har det norra halvklotet en tjock slöja över sig, som ett böljande hav eller ett stort sidentyg i flera lager. Jorden befinner sig i en övergångsfas som påbörjades i oktober 2011, genom Mayakalendern, andra "urgamla" profetior och astrologiska iakttagelser. Dessutom är jorden på väg mot ett polskifte, vilket påverkar energin över norra halvklotet genom en period av oklarheter, svårigheter att fatta beslut, gamla sorger som kommer upp till ytan, handlingsförlamning, hinder, begränsningar och ett rensande av gamla energier.

Eftersom "tyget/havet" böljar fram och tillbaka genom att magnetfältet kring norra polen rör på sig uppstår "fickor" av klarhet - det gäller då att passa på att fatta beslut, att skriva ner de visioner eller de idéer som kommer plötsligt och oväntat för snart försvinner "fickan" av luft klar nog att andas i och ett moln av oklarhet sänker sig igen.

Det som också verkar inträffa under perioden är att saker försvinner för att sedan plötsligt komma fram igen, men även att saker från långt tillbaka i tiden dyker upp (och som vi kanske inte ens vet om att vi saknat) - det kan handla om materiella ting, känslor, minnen eller personer.

Så använd perioden till att vila, samla kraft (energi) och att rensa bort det du inte ska ha med dig in i framtiden. Starta inga nya projekt och undvik att söka efter ett nytt arbete, en ny relation, en ny bostad etc.

Visionen om den nya världen (rörelse framåt):
Visionen handlar om ett avslutande av den "gamla välkända världen" som från mars 2013 och under en längre period sakta övergår i en ny värld. Man kan också säga att människan är på väg bort från en värld full av överlevnadsinstinkt, kamp om herraväldet och behov av känslomässig, mental och materiell trygghet för att istället skapa (bygga) en värld där de mest grundläggande energierna är samhörighet, enhet och kravlös kärlek där den inre tryggheten är viktigast. Det innebär att vi äntligen känner oss själva, vilket leder till en djup kärlek, förståelse, respekt och ett accepterande av både oss själva och allt levande.

Det handlar också om en ny värld av enhet när det gäller kommunikation: till och från människor, till och från det medvetna samt till och från det undermedvetna. Det innebär ett helt nytt sätt att kommunicera på som så småningom leder till en telepatisk kommunikation. I en sådan värld går det inte längre att ljuga, lura eller bedra varande - eller oss själva.

Här "ser" jag en koppling till utestängandet av människan från Paradiset - inte som en bestraffning utan som ett sätt att säga till oss: "Detta finns för er att komma tillbaka till när ni blivit "upplysta". Paradisets portar öppnas äntligen för oss när vi förtjänar det!

MÅNADENS DIKT: September 2012
Lena Ruthsdotter Sjöström (1971)

Det sjunger,
det jublar en sång
genom träden.
Nakna, tysta, mörka,
det viner en vind,
grenarna darrar.
Hösten är här,
äntligen!
Marken jublar av glädje.
molnen gråter av lycka,
gatorna blänker våta,
det smattrar mot rutan.
Det ljuder en vind
genom tystnaden

 

MÅNADENS DIKT: Augusti 2012
Lena Ruthsdotter Sjöström (1973)

Musiken slår emot mig,
runt jag valsar,
i mitt lyckorus jag är.
Sorglös,
runt jag virvlar,
glädje, salighet ...
Med dig jag dansar!

 

MÅNADENS DIKT: Juli 2012
Lena Ruthsdotter Sjöström (1971)

Gröna levande ljus i butelj
minner om kärlekens röda låga.
Rött som rosé.
I rosenrött skimmer
kretsar tankarna kring dig.

 

Juli 2012
ÄPPELTRÄDET

Lena Ruthsdotter Sjöström

Det fanns en gång ett litet land bortom bergen där befolkningen levde i god sämja med varandra. Där var alla bönder som alla odlade varsitt äppelträd. Det lilla landet var känt för sina fantastiska äppelpajer, sitt mustiga äppelmos, den söta äppelsylten och den starka, men fantastiskt goda, äppelcidern. Landet var bördigt och vackert med gröna kullar, små sjöar och vackra trädgårdar.

En dag flyttade en ny bonde in i landet från Ingenstans. Han fann en gammal övergiven trädgård vid utkanten av Någonstans. Bonden såg annorlunda ut, han byggde sig ett annorlunda hus och han planterade ett annorlunda äppelträd. Han accepterades så småningom av de andra för han störde ingen och alla levde i vänskap med varandra - och alla odlade sina äppelträd.

Åren kom och åren gick, nya stora skördar bärgades för i Någonstans fanns inga sjukdomar, inga stormar och inga skyfall som kunde förstöra äppelträdens växt med sina årstider av knoppning, blomning, skörd och vila.

En solig, skön sommardag spred sig ryktet mellan gårdarna i byn - att den annorlunda bonden dött. Han fick sin sista vila under det annorlunda äppelträdet i hans annorlunda trädgård. Trots att byborna försökte finna släktingar till honom i Ingenstans fann de inga och ingen av byborna ville överta trädgården med det annorlunda huset.

Åren kom och åren gick. En vacker vårdag när äppelträden i Någonstans blommade som allra bäst tog en av flickorna i byn en promenad till den förfallna trädgården, där hon stämt möte med en av pojkarna från grannbyn. Men den syn hon såg gjorde henne förskräckt. Hon rusade tillbaka till sin lilla by och skrek att någonting höll på att hända i den annorlunda bondens trädgård - vilket lockade många nyfikna från byn.

Äppelträdet hade ju alltid varit annorlunda men nu hade det blivit mycket underligt. Äpplena var stora som meloner och lyssnade man noga kunde man till och med höra trädet växa, det knakade och brakade någonstans inifrån stammen.

Och se, det växte och det växte. Äpplena blev stora som de största ballonger och de fortsatte att växa. För varje dag som gick blev trädet bara större och större. Till slut rasade det annorlunda lilla huset ihop när det inte längre fick plats i trädgården. Och äpplena blev bara större och större, nu var de lika stora som två hundar tillsammans. Och då pratar vi inte om små hundar! Och äpplena fortsatte bara att växa!

Skördetiden kom. Bönderna i Någonstans plockade sina äpplen som vanligt och gjorde sin äppelpaj, sitt äppelmos, sin cider och sin äppelsylt. Men ingen skördade äpplena på det underliga trädet, som bara fortsatte att växa och växa. Ingen bekymrade sig dock längre om det eftersom alla hade fullt upp med sitt.

Men en mörk och kulen höstnatt orkade inte längre det stora underliga äppelträdet att behålla sin frukt, utan ett efter ett föll de med förfärliga dån ned på backen. Bönderna blev förskräckta när deras porslin hoppade ut ur skåpen och ramlade med buller och bång i golven, fönsterrutorna sprack och det mesta gick sönder på grund av jordskalven som de annorlunda äpplena orsakade.

När de underliga och jättestora äpplena nådde marken sprack de och en märklig gulfärgad vätska började rinna utmed marken. Vätskan luktade som äppelcider och även om alla hade sina egna tolkningar om vad det kunde vara för något, var det ingen som vågade stoppa sitt finger i det och ingen som vågade smaka.

Och vätskan rann och rann, den steg till slut över alla trösklar i den lilla byn. Den underliga vätskan steg och steg så bönderna och deras familjer i Någonstans samlade ihop sina få ägodelar och flyttade någon Annanstans.

När det underliga äppelträdets alla frukter fallit trängde vätskan slutligen ner i jordskorpan och försvann helt och hållet ner i marken. Invånarna från Någonstans som nu bodde någon Annanstans drog en djup suck av lättnad och började flytta tillbaka till sina hem, som nu var både smutsiga och kletiga. Hur de än tvättade och fejade så var allting lika kladdigt, men till slut vande de sig vid det. Detta var ju deras hem sedan generationer och här ville de fortsätta att bo i kommande generationer.

Så kom den stora dagen för lövfällningen, nu när det började gå mot vinter. Stora löv föll ner över den lilla byn, för fortfarande växte trädet. Människorna tvingades än en gång att flytta bort från Någonstans till Annanstans. Löv efter löv föll ner över de små husen, taken sviktade och föll ihop under tyngden och snart fanns ingenting kvar av de söta små husen.

Och trädet växte och växte. Nu hade det blivit så stort att bönderna i de andra byarna också tvingades att flytta någon Annanstans, där de bosatte sig för gott. På håll kunde de se det stora underliga äppelträdet växa och växa. Snart fanns ingenting kvar av det lilla landet än det stora äppelträdet, som till slut tvingades att sluta växa för det fanns helt enkelt inte längre plats för det.

Åren kom och åren gick. En dag började plötsligt trädet att krympa. Grenarna som spretade mot himlen minskade sakta i omfång. Och en dag fanns där inget träd och där fanns inga trädgårdar och där fanns inga hus utan allt som fanns var ett litet obebott land med en liten namnlös by. Så lång tid hade förflutit att ingen längre kom ihåg dess namn och att det en gång i tiden flyttat in en annorlunda bonde med ett annorlunda hus och ett annorlunda äppelträd hade fallit i glömska.

Några ättlingar till de gamla invånarna i den lilla namnlösa byn, som också var bönder, upptäckte en dag de förfallna trädgårdarna när de letade efter mer mark till sina äppelodlingar. De började flytta tillbaka till den lilla byn, de byggde sig små söta hus och de planterade varsitt äppelträd i sina små trädgårdar. Och alla plockade de sina äpplen, gjorde sitt äppelmos, sina äppelpajer, sin äppelsylt och sin äppelcider i Vartnånstans. Och alla levde i sämja och alla var lyckliga.

Åren kom och åren gick. En dag flyttade en ny bonde in från Ingenstans. Han såg annorlunda ut, han byggde sig ett annorlunda hus och han planterade ett annorlunda träd i sin lilla trädgård, som såg ut som ett äppelträd …

 

MÅNADENS DIKTER: Juni 2012
Otomo no Kuroushi

Vårregnet
Den lätta skuren
i blå vårskymning - är det
av gråt den skimrar?
När körsbärsblomman faller
tåras ju allas ögon.

Sommarregn
Efter störtskuren
ångar min trädgård länge
av fuktig grönska.
Men månen strålar stilla -
och himlen har inga moln.


TOMTEN och DRAKEN
Tor Hammarström (10 år)

Det var en gång en tomte som träffade en drake. Han var som han skule vara. Han var elak men då fick han inga julklappar. Men han kunde inte koma på varför han inte fick nogra julklappar. Förti år senare kom han på varför han inte fick julklappar. Då vart han snäll och gosig. Då fick han julklappar! Slut.

 

MÅNADENS DIKT: Maj 2012
Lena Ruthsdotter Sjöström (1973)

Ohejdat och lyckligt sjunger fåglarna
när våren återkommer.
Grönskan spirar,
löven slår ut i all sin prakt,
det är åter vår.

Den tid då solen ler
fåglarna jublar,
och naturen lever.
Den tid då allt blir ljust och lätt.

Allt känns åter bra
efter en mörk och dyster tid,
även vi lyser upp,
skrattar, ler, sjunger och dansar.
Tar en promenad tillsammans
i vårsolens värme,
njuter av våren
så länge den varar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2017-12-18

Copyright © 2005 Åke Svedin
2011-02-042011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-042011-02-042011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-042011-02-042011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-04 2011-02-042011-02-042011-02-04 2011-02-042011-02-042011-02-04 2011-02-04