Stjärnljusterapier

 
 
 

GUDINNAN - HÄXAN

Jag heter Lena Ruthsdotter Sjöström och är en helt "ovanlig" kvinna som närmar sig de 70 (själsligen pendlar jag mellan 3 och 103 år) - alltså en kvinna i sina bästa år! Jag bor sedan 1994 i Sollefteå och jag har haft turen att få 5 väldigt fina barn. Och så har jag ju fått fyra barnbarn (bara pojkar - när kommer tjejen?)! Jag bor i ett härligt hus nära Ångermanälven tillsammans med min underbara man. Tänk att det skulle ta nästan 50 år innan livet vände till det bättre genom överraskande vändningar i ödet och mötet med "den stora kärleken"!

Min stora passion i livet är att vandra den andliga vägen. Jag tycker mycket om att läsa inspirerande böcker, "leka" med min dator, göra ceremonier (i labyrinten/skogen), undervisa om den andliga vägen och att skriva - allt från böcker till kompendier, meditationer och små "berättelser".

Sommaren 1999 påbörjade jag en fullmånevandring längs Gudinnans väg. Jag har skrivit mer detaljerat om detta i min bok "Alla Tiders Häxliv", som tar upp 13 fullmånevandringar under ett år. Strax innan jag gav mig ut på mina vandringar mötte jag mina tre inre delpersonligheter, mina "jag" med namnen gudinnan Fjorgyn (min inre mjuka och följsamma kvinna), häxan Hel (min inre starka och passionerade kvinna) och Loke (min inre man, narren/magikern).

Jag har fått "förmånen" att uppleva starka trauman i livet (som incest, sexuella övergrepp, misshandel, våldtäkter, missfall, skilsmässor, UFO-upplevelser, självdestruktivitet samt barn med speciella svårigheter). Samtidigt har jag växt och utvecklats mycket genom det som hänt och det har gjort mig starkare på alla sätt och vis.

I mitt arbete möter jag ofta kvinnor (och en del män) som själva gått igenom många svåra situationer, vilket skapat trauman, frustrationer, besvikelser och trasiga själar. Genom mina egna erfarenheter kan jag lättare förstå och tona in mig på dessa människor och förhoppningsvis hjälpa dem till läkning. Att någon tar dem på allvar och lyssnar är första steget på vägen mot en större tillfredsställelse, självinsikt och ökat självförtroende.

Jag har själv genom andlig utveckling (som frigörande andning, rosenmetoden, healing, regressioner, meditationer, djupa kontakter med inre vägledare och hjälpare, änglar, älvor och, framför allt, möten med Gudinnan) fått en friare syn på mig själv och mina förmågor.

Som barn "såg" jag andra världar, andra dimensioner och väsen. Jag har minnen av starka upplevelser från 3-årsåldern fram tills jag började skolan. Jag märkte då att andra inte alls var som jag, såg det jag såg och hörde det jag hörde. Genom en längtan efter samhörighet och "vanlighet" stängde jag då av mina visioner och syner. Med påföljd att jag under många år kände mig som halv och som en främling inför mig själv. I tonåren började en del av min synska förmåga återvända, men det ställde också till med problem. Pubertetsprocessen kan i sig vara svår och att då få insikten om att inte vara som alla andra var traumatiskt. Men samtidigt vaknade min längtan efter att få syssla med astrologi - en kärlek som har bestått genom åren!

Det är först i vuxen ålder, i samband med födelsen av mina tre första barn (mellan 28-33 års ålder) som jag så sakta fick full tillgång till mina förmågor - först på "skoj" men med tiden allt mer på allvar och som ett yrke. Sommaren 1990 gick jag igenom en stark andlig initiering och under våren 2005 upplevde jag en djupgående kanaliserad initiering. Sedan dess följer Gudinnan, ärkeängel Mikha'el, änglarna och andra väsen mig genom livet.

Jag möter Gudinnan på många sätt och platser: i Tornstugan "Paradiset" (se nedan), vid Ångermanälven, på meditationsstigen, i labyrinten vid stugan, ute i naturen, vid Kristallkällan, i mitt arbetsrum, på resor utomlands (framför allt Italien, Spanien och Irland) samt i mitt underbara badrum med jacuzzi. På mitt altare står mitt "alter ego" Gudinnan Hel. Hon är omgiven av fyra strålande ljus i färgerna rött (eld); blått (vatten); grönt (jord) och gult (luft). Ovanför hänger en underbar ulltavla som min svärmor har vävt (symboliserar samedimensionen i mig). Där sitter de fjärilar jag samlat på mig under årens lopp. Här samtalar jag med Gudinnan när jag förbereder mig för att ta emot klienter, när jag skickar helande energier, för att få kraft och råd till mig själv och för att hjälpa min familj att finna sin inre styrka och kreativitet.

MITT PARADIS PÅ JORDEN OCH MITT SMULTRONSTÄLLE!

TORNSTUGANS KURSGÅRD "Paradiset". Den 1 maj 2008 köpte jag denna underbara lilla stuga i Fångsjöbacken, Jämtland (80 m från härliga bad i Järsjön). Här finns Gudinnan tätt inpå knuten, tillika med vätten "Rasmus", pysslingen "Nisse", gårdstomten "Eskil" och andra naturväsen. Underbart ställe att göra ceremonier på, uppleva ett helande till kropp, själ och sinne samt intimitet med Gudinnan - och alla andra som följer med till stugan ...

Till vardags använder jag Tornstugan som "skrivarstuga" och under sommarhalvåret som kursgård med enkelt boende (eller, haha, rustikt boende) med utedass, enkel dusch och sommarvatten. Nära till två bad (80 m till sjön); ett med brygga och ett i en skyddad vik. En liten roddbåt (med elektrisk motor) finns här också. Eftersom min morfar (och samerna från hans sida) kommer från Jämtland (och från samma socken) känns det extra roligt att hitta tillbaka till mina "rötter".

På Gudinnans dag (2008-08-08 kl 08.08) invigde jag officiellt Tornstugan och döpte de olika stugorna (Almen, Björken, Eken, Aspen, Rönnen, Granen och Apeln). Jag öppnade också två portar - en till Kristallsjön och Kristallkällan samt en till Paradiset. Jag planterade även ett vårdträd (bollpil), ett heligt månträd (hängvide) samt de träd som symboliserar olika väderstreck. Storstugan har också fått sitt eget träd - en skogsalm. Stugorna är på så sätt beskyddade och "helgade".

TORNSTUGANS FÖRVANDLING 2008 - 2014:

Stugan vid första titten i april 2008 - och som stugan såg ut i augusti 2008.

 

 

 

 

 

 

 

Byggande under sommar/höst 2010: nya fönster, ny ytterpanel samt ett torn.

Under sommaren 2014 kom två nya stugor till "Paradiset". Tillsammans med den gamla tvättstugan, nya duschrummet (tillbyggt 2014) och utedasset blir det en stor samling byggnader, som jag döpt efter olika träd, chakran, väderstreck och element:

ALMEN kallas själva Tornstugan med stort kök (med vedspis), ett litet mellanrum med en säng, ett allrum (med kamin) samt ett sovrum/arbetsrum en trappa upp. Almen symboliserar etern och är mittpunkten av alla väderstreck (Kristallens Mittpunkt). Den är helgad åt gudinnan Hel. Framför stugan, lite till höger, står därför en alm som blir allt större år från år.

Chakra: Gudinnans Hjärta (alfachakrat)

EKEN står för söder och elementet eld. En enkel stuga med två bäddar och inte mycket till värme. Där får hjärtat och blodet värma dig ... Jag planterade en rödek framför stugan, men den trivdes inte där utan jag flyttade den till en plats bakom Almen. Istället planterade jag purpurapeln på bilden med purpurfärgade blommor på våren - oerhört vackert och värmande! Blomsterälvor trivs här ...

Chakra: Hjärtchakrat

BJÖRKEN står för väster och elementet vatten. En gedigen stuga med två/tre bäddar och mer värme genom ett litet element. Här är kontakten nära till vättar, diser, änglar etc. Till vänster om Björken står en väldigt vacker ungbjörk, som beskyddar stugan.

Chakra: Navelchakrat


RÖNNEN var tidigare tvättstugan men är numera ett större förråd. Den står för norr och elementet jord. Framför stugan står en mindre rönn, som nu börjar växa till sig.

Chakra: Tredje ögatAPELN står för nordöst och elementen jord/luft. Det är vår lilla "tvättstuga" med möjlighet till enkel duschning/tvättning när dagarna är kyliga, regniga eller när du helt enkelt inte vill stå ute till allmän beskådan och duscha - eller tvätta av dig i sjön. Strax framför apeln står en vildapel. Här trivs naturänglarna och diserna.

Chakra: Baschakrat

GRANEN är utedasset med möjlighet till lite avskildhet och meditation vid skogsbrynet. Står för norr/söder samt elementen jord/eld. Utanför dasset finns det både små och stora granar, samt en "vild" skog där trollen gärna gömmer sig.

Chakra: HalschakratTALLEN
är ett "husvagnsgarage". I husvagnen finns plats för två personer med rejäla dubbelbäddar med både kok- och tvättningsmöjligheter. Chakra: Kronchakrat.

Nytt från 2015 är KÖRSBÄRSTRÄDET, som befinner sig vid sålådorna (där det finns potatis, morötter, palsternacka och lök). Beskyddar all växtlighet i Paradiset. Chakra: Solarplexus.

På "tunet" står också en BOLLPIL, som står för cirkeln/ormen. Den är helgad åt gudinnan Fjorgyn (vars ställföreträdare på jorden jag är). Chakra: Drakens Hjärta (Omegachakrat).

SEITEN (se bild längre ner) befinner sig (tillsammans med en blodlönn) till höger i labyrinten och representerar söder och elementet eld. Den är helgad åt gudinnan Sunna/Sol och är hennes gåvosten. Chakra: Andliga känslochakrat.

VIDEN befinner sig (tillsammans med en stenpyramid) till vänster i labyrinten. Står för väster och elementet vatten. Den är helgad åt gudinnan Ran/Måne. Chakra: Andliga kommunikationschakrat.

2017 planterade jag en ARONIA som beskyddar eldstaden utanför labyrinten. Chakra: Ormens hjärta (Kundalini) samt en BLODLÖNN som beskyddar den högsta av dem alla: Gudinnan Azna. Chakra: Själens Stjärna.

Under sommaren 2017 passade vi på att glasa in altanen på stugan och vi är verkligen supernöjda med resultatet. Här satt vi under hösten och myste, även under vårvintern 2018 kunde jag sitta där i solen och känna värmen. Fattar inte att det tog så lång tid att komma till skott med detta - tack, kära make för att du överraskade mig med detta!

 


ÅRET 2018: Redan under april började jag få vårkänning när jag såg ut över Risöns camping i Sollefteå. Vår första resa till Mallorca var redan inbokad till början av maj, något jag såg fram emot väldigt mycket efter en snörik vinter (dock inte så kall). Vi åkte tillbaka till Port de Soller eftersom vi inte hann med att gå alla vandringsleder ... och vi bodde på samma hotell (Marina) - hur bra som helst med fantastisk mat (med endast 30 meter till stranden).

Under sommaren gjorde jag och min man en utflykt till Saxnäs och tog en vandring upp på Satsfjället, där jag fick en vision om modern och hennes tre döttrar enligt samisk mytologi. Vi bodde i vår nya husbil vid Saxnäs hotell, nära till vandringar där också (besökte som vanligt Kultsjön och tog ett kallt bad där).

Där på stenen sitter modern Lena på Sarakka med modern Maderakka i bakgrunden, till höger Uksakka (utanför bild) och en bit ner Juksakka (syns heller inte). Underbart!


Mot slutet av sommaren gjorde jag en resa till Vålådalen igen, nu mer yngste sonen. Vi bodde i samma lilla häbre och gjorde fyra vandringar. Den längsta och mest spektakulära var till Vålådalens egna pyramider! Vi hann även med ett besök i Nolltjärn, försökte ännu en gång att komma till Vålåfallet (nu gick det att vada över men det var lite bökigt så vi tog vårt fika där) samt till en liten tjärn längs elljusspåret. Åter igen bra väder!


Det blev en Mallorcaresa till under september tillsammans med min man och två av våra söner. Nu blev det bara en vecka och till ett nytt ställe för oss: Port de Andratx. Hyfsat hotell men det fanns inte tillräckligt med vandringsmöjligheter, inte alls som i Port de Soller så till våren 2019 åker vi tillbaka dit för att försöka hinna med de vandringar vi ännu inte gjort. Vi har två veckor på oss, så peppar, peppar ...


Jag får inte glömma invigningen av Julbocken i Gävle den första advent. Det var också en upplevelse utanför det vanliga med en vandring genom gamla stan. Jag och min dotter tog en kopp kaffe på Majas café, väldigt mysigt. Och så fick jag ju höra och se Calle Moreus live! Men den avslutande ljusshowen (istället för fyrverkerier) var något av en besvikelse ...


ÅRET 2017: Detta var ett år som gick i resornas tecken!
Under maj månad gjorde jag och min man ännu en resa till Mallorca, nu till Porto de Soller. En fantastisk resa med massor av vackra vandringar bland berg och dalar ... med fantastiskt väder - vilket var tur eftersom sommaren 2017 var en av de sämsta på mycket länge!


Under sommaren firade vi vår 10:e bröllopsdag med en fantastisk weekend på Höga Kusten Hotellet. Även här blev det en hel del vandring men vi åt också mycket god mat och njöt av livet i stora drag. Soligt och varmt, fantastiskt hotellrum med egen altan och ett avslutande bad i jacuzzin utomhus.
Under september vandra jag och äldsta dottern iVålådalen. Vi hade tur med vädret med soliga dagar. Jag älskar verkligen Vålådalen! Vi bodde i Holken (mycket litet häbre) och åt god mat på hotellet. En av höjdpunkterna var vandringen till Smaragdsjön, så vackert! Vi hann även med Nulltjärn och försökte komma till Vålåfallet, men fick ge upp.

ÅRET 2016: I mars gjorde jag och min man en 3 veckors efterlängtad resa till södra Spanien. Det är verkligen skönt att maken har gått i pension för nu är vi mer fri att resa när vi vill. Detta var en fin resa på alla sätt och vis: mycket trevligt sällskap, god mat och dryck, härligt väder, havsbad (för mig) och härliga vandringar. Och så naturligtvis höjdpunkterna: Alhambra, Gibraltar och Nerja. Det var sista året den resan gick så vi hade tur som kom med!

Under våren 2016 invigde jag den ombyggda labyrinten. I juni firade vi (månflickorna och jag) fullmånen med god mat, glada skratt, en ledd meditation och en vandring genom labyrinten. Mycket uppskattat!


 

 

Storlien i augusti blev målet för årets fjällvandring tillsammans med yngste sonen och min man. Även den resan blev mycket lyckad, kanske inte toppenväder men själva vandringarna var inget att säga om: Brudslöjan (bilden), Blomsterstigen (upp på fjället), Vindarnas tempel etc. Vi bodde inte i tält denna gång utan vi hade förträffligt boende i en flällya (1:a med kokvrå).

 

 

 

 


ÅRET 2015: 1 Maj var en härlig dag för vila, sitta en stund i solen och bara njuta i Paradiset. Nu har verkligen våren kommit till Järsjön (se bilden ovan) och jag kommer att vara mycket där under maj månad. Vi ska sätta upp nya plank omkring utegrillningen och göra en ny trapp till altanen. Samt det som vi skulle ha gjort förra sommaren, som aldrig hanns med: måla storstugan för sista gången. Puh! Men om vädret blir fint kommer allt arbete att varvas med en stund i solen på altanen, gärna med en god bok i handen och solhatten på huvudet!

 

Nu har det fixats med lite blommor, flyttning av sålådor, märkning av fler runstenar, en "pyramid" har flyttats till labyrinten (som rensats och krattats), seiten har fått ett träd (rödbladig skogslönn) etc. Det har varit hektiska dagar i stugan i maj. Tyvärr har vattnet ännu inte blivit varmt i Järsjön så ännu inget preminärdopp!

Med på bilden (i bakgrunden) finns mitt nya altare. En bättre bild återfinns under "Läsvärt".

 

 

 

 

 


IRLAND i september! Vi åkte dit för att dels fira min födelsedag, dels fira min bröllopsdag och för att vandra tillsammans med ett gäng mycket trevliga människor.

På bilden är jag på väg till Gap of Dunloe, men först väntar ett (mycket oväntat) besök på Innisfallen Abbey. När vi väl kom dit, via båt så klart, fick jag nästa aha-upplevelse: detta hade jag läst om tidigare i samband med vikingar på Irland och Skottland. Jättespännande!

Innisfallen Abbey! De enda innevånarna här är 22 hjortar, som kommit simmandes över ön. Nåja, från början var de naturligtvis färre men med tiden har de acklimatiserat sig fantastiskt bra på den lilla ön. De håller "gräsmattorna" fina och gröna med naturlig gödsling. Så vackert, så stilla och en sådan frid som fanns där är det länge sedan jag hittat någonstans ute i världen. Det har samma känsla som Tornstugan i Jämtland och Månceremoni-platsen i Ångermanland.


Så här såg det ut vart vi än vandrade på Irland. Längs smala vägar fanns det blommor i överflöd, det var så vackert! Bilden är från en gammal pilgrimsväg på Dingle-halvön. Denna vandring var 17 km lång och bjöd på vacker natur, vindpinade hedar och mossar med exempel på torvbrytning. Vandringens höjdpunkt (!) var Ardroe Hill (430 m ö h) med en otroligt vacker utsikt över den södra kusten med 8 km långa sanddynor och stränder vid Inch.

Vi var en liten grupp som åkte med TEMA-resor till Irland: bara 20 st. Med en dansk guide som var mycket kunnig och med en stark passion för sitt jobb. Det enda negativa var att vi var tvungna att vandra längs asfalterade vägar. Tyvärr finns ju inget som Allemansrätten någon annanstans i världen.

Den sista vandringen (Sheep´s head) kunde vi dock gå på stigar i naturen, tack vare markägarnas samgående för att skapa en vandringsled. Kustvandringen var helt fantastisk, den också, och 16 km lång. Den gick förbi spektakulära klippor och en vacker fyr med varierad terräng över öppna gräs- och ljunghedar och på smala stigar i en natur som starkt påminde mig om fjällen här hemma.

ÅRET 2014: Sommaren bjöd på massor med sol, värme och salta bad men även en hel del besök i stugan av familj och vänner. Vi tog en tur med husvagnen ner till Kristianstad (Skåne) där min man sprang 5-dagars. Själv tog sonen och jag det lugnt i husvagnen varje morgon innan vi tog bilen ut till havet och badade. Vi hann även besöka vännen Ing-Marie, som tagit det stora steget att flytta från Härnösand till Skåne med sin man. Vilken fantastiskt fin gård de har! Och trädgården ... ån med fiskelycka och ljugarbänken ... Ah, vilket paradis (om man nu vill bo i Skåne, själv är jag Norrland trogen)!

Bilden kommer från en trevlig rastplats, där vi lyckades hitta ett litet badställe vid en sjö. Detta är en stor utmaning för min man: att hitta ställen där jag kan bada!

Ännu en härlig rastplats, där vi stannade i två nätter på vägen ner mot Kristianstad. Nu är vi i Småland mittemellan Katthult och Mariannelund.

Ny bil har vi också införskaffat men än hänger den gamla husvagnen med. Det blir bara någon tur om året nu när vi har stugan.

 


På hemväg igen stannade vi till vid Wij trädgårdar i Ockelbo. En fantastisk upplevelse, särskilt om man som jag gillar blommor i alla dess former och färger. Där fanns också en inte alltför otrevligt bad (tur var det för dagen var otroligt het) och även goda hallon strax utanför entrén.

Är det någon som undrar hur det gick för maken i 5-dagars? Jo, han blev 3:a i sin åldersklass, så hurra för gamla "gubben" som fortfarande hänger med.

 

 

 

HÖSTEN började fint med ett härligt besök uppe i Saxnäs, där vi firade vår 7-åriga bröllopsdag med härliga vandringar, god mat och (för min del) ett dopp i Kultsjön. När vi kom hem utspelades detta samtal mellan maken och exmaken:

Exmaken: Vad har ni gjort i helgen?
Maken: Vi har varit i Saxnäs.
Exmaken: Och vad har ni gjort där?
Maken: Lena har badat.
Exmaken: Varför det?
Maken: Hon badade naken i Kultsjön.
Exmaken: Ja, då förstår jag!

ÅRET 2013: Under detta år hände mycket. När det gäller skrivandet har jag skrivit ett kompendium (Själshealing), som bygger på gamla anteckningar, min form av chakrahealing och Änglaterapi orakelkort av Doreen Virtue.

Under sommaren 2013 gjorde jag en labyrint, som invigdes under Häxkursen i augusti. Ceremonin i labyrinten blev väldigt stark och kraftfull, vilket jag märkt av även vid senare ceremonier. En lite förvirrad ren lyckades också gå in i labyrinten, men jag vet inte riktigt vad den tänkte om det.

Tänk vilka underbara, fantastiska och starka kvinnor (och blivande häxor och gudinnor) jag har glädjen att få möta genom alla mina kurser!Under juni -augusti har mycket gjorts: en tillbyggnad, målning, ny altan och massor med gäster i form av familj, vänner, kursdeltagare etc. Besök av bror, barn, bonusbarn, barnbarn och vänner

Tre "storfiskare" i familjen har också försökt sig på fiskelyckan i Järsjön och en och annan mört och abborre blev det faktiskt!

Här är det yngste sonen Tor som trivs i skymningen vid Järsjön.

I augusti firade jag och min man vår 6-åriga bröllopsdag i ett nyinköpt tält i Järsjön. Samtidigt hade Järsjöns sportstugeförening sin årliga surströmmingsfest. Allt blev väldigt lyckat! Eftersom vi hunnit med att bygga ett duschrum till kursgården tog vi tillfället i akt att fira det med. Så snart kan vi kunna duscha både vår, sommar, höst och vinter. Helt isolerat blir inte duschrummet förrän till våren 2014 (förhoppningsvis).

MULLFJÄLLET - detta blev den andra fjällvandringen för mig! Det var tänkt med fjällvandring i Idre fjäll förra året men då blev sonen sjuk. Längtan efter att få lufta rasbenen blev till slut för stor så vi gav oss iväg för en övernattning. Mullfjället ligger mellan Åre och Duved och var en ny plats för mig. Vädret ena dagen var riktigt fint men det var inte lättsamt att vandra genom blöta myrar. Som synes har jag alltid mina fjällsandaler på mig: ett ypperligt val

av skodon för en häxa (hehe). Natten var inte så kall men mycket regnig och detta fortsatte dagen efter. Men vad gör väl det bara man får sig en kopp kaffe, ett kvällsdopp i ett litet "vattenfall" och en skön natts sömn!Jag gör gärna om detta, men vädret ska väl kunna bli bättre någon gång, i alla fall! Förra gången stormade det och var svinkallt på natten, denna gången regnade det och var blött i markerna.

Avslutar fjällvandringen med en vacker solnedgång över Mullfjällets topp. Vi får väl se vad det blir för någon vandring nästa år, både min yngste son och jag har fått blodad tand (eller ska vi kanske säga blöta fötter, hehehehe)!


 

I oktober-november blev det en resa, som vanligt till Mallorca, Vädret var helt ypperligt! Strålande sol, värme och härliga bad hörde till vardagen. Vi tog en liten och mycket lyckad vinprovningstur till två vingårdar. I övrigt vandrade vi mycket, nu kors och tvärs genom Palmanova och Magaluf. LIte folk, vilket för mig är ett stort plus, och en del affärer stängde för säsongen. Oj vad skönt det var att komma iväg och få lite sol innan höstmörkret sänker sig helt.


Aldrig har jag väl sett så mycket grafittimålningar, helt lagligt och så himla snyggt! Detta är ett litet smakprov och målningarna gick även uppför en stor trappa till en skola. Smått fantastiskt och väldigt vackert!
Så vad tror ni - blir det Mallorca igen? Självklart!!! Fast vi åker nog till norra halvan nästa gång, den södra är alldeles för exploaterad. Då föredrar jag en lite mer stilla semester med min man och fina naturupplevelser.

ÅRET 2012: Under detta år skrev jag ingenting för det var en form av ett "uppehållsår" (eller en mellantid).

ÅRET 2011:
SOMMAREN/HÖSTEN var helt fantastisk men också smått kaotisk. Vad sägs om:
Juni - firandet av min och min bästa väns födelsedagar (60 och 50) i Nordingrå.
Juli - kusinträff i Älvkarleby med mostrar, kusiner, otaliga kusinbarn och 1 kusinbarnbarn.
Juli - en vecka med husvagnen mellan Älvkarleby - Kungsängen utmed kusten. Besök i underbara Waxholm och Norrtälje samt lite härligt fritidsliv med bad och sol och regn.
Juli - dop i Kungsängen av yngsta barnbarnet (har bara två dock).
Augusti - vandring i Hemavan med övernattning i tält 1 natt..
Augusti - firandet av min 60-årsdag med surströmmingsfest, flottfärd och pajfest.
September - 2 veckor på Mallorca.
Oktober - Stockholmsresa för teaterbesök med barn och man.

HÖGA KUSTEN
Min bästa vän och jag firade vår gemensmma 110-årsdag med en långhelg i Nordingrå i denna mycket fina stuga. Vi gjorde flera långa vandringar (fast vi gick lite vilse, hehe) och vi utforskade matkulturen (fantastisk), badade i havet och hade en allmänt trevlig helg, så trevlig att min själsvän vill att vi gör om det hela nästa år ... why not?

 

HEMAVAN
Min första fjällvandring, låt vara att det bara blev en övernattning på fjället i tält, tillsammans med sonen och min man. Men vilken underbar upplevelse! Lämmlar överallt, sagolika vattenfall, orkidéer lite här och var, klar och ljuvlig luft att andas in - och en fantastisk närvaro. Gör jag gärna om igen!

 

 

FLOTTFÄRD på Ångermanälven
Firade min 60-årsdag under en härlig helg med man, bror, barn, barnbarn och hunden Oden. Fredagen innebar surströmmningsfest på bryggan i Järsjön, tillsammans medJärsjöns Sportstugeförening. Lördagen gick färden till ett hemligt mål - och vi hamnade då hos Westins Adventure. Att se minen på min kära familj när vi hamnade vid flottarna var halva nöjet, ingen hade lyckats gissa på det. Och en sådan eftermiddag det blev! Trots gråmulet väder paddlade vi på nerströms (nåja, några av oss var bättre på det än andra, hehe) med stopp för trevlig och spännande 5-kamp och wok i kåtan. Söndagen firades hemma med vänner och grannar på besök + paj och gott vin. Tack alla kära ni som gjorde min helg så underbar och oförglömlig, bästa någonsin!

MALLORCA: Älskar Mallorca - så hit gick färden när jag fyllde 60 år. Vilken underbar natur och fantastisk mat. Vi gick hela vägen mellan Porto de Pollenca till Cala de Bouqet (Rosmarindalen). Mmmm så härligt, överallt rosépepparbuskar, getter, palmer och en enstaka blomma - och så detta turkosblå vatten när vi kom ner till viken. Vilken härlig simtur efter en svettig promenad, för att inte tala om den goda mackan med öl till. Och en strålande sol!

 

ÅRET 2010: Jag vet inte riktigt vad som hände det året, det får jag forska lite på (fniss). Det mesta handlade nog om alla förändringar som gjordes på Tornstugan. Någon annan semester hann vi helt enkelt inte med!

ÅRET 2009: GRAVHÖG vid Höga Kusten: "Hittade" denna i maj. Där fick jag en vision om livet förr i trakten och vad som hände den man som en gång begravdes där - och varför. En mycket spännande "resa" som gav mig något att reflektera över. Jag gick på "upptäcksfärd" efter en grav till då jag i visionen "såg" att det skulle finnas fyra stycken inom samma område. Den graven var ännu mer spännande för där fanns "kryptan" kvar trots att plundrare varit i farten.

HÄXKURS i maj: Det var en helt fantastisk kurs med 8 underbara kvinnor, som ju mer kursen fortskred bara blev vackrare gudinnor och starkare häxor. De mötte under några fina dagar det allra djupaste inom sig själva samt både troll, knytt, vättar... Några blev vaggade till sömns i husvagnen, andra såg ljusbollar och fick maka på sig i sängen för oknytt, som också ville ligga där, någon annan blev betittad av troll när hon besökte utedasset, etc.

Mina deltagare blev lika fascinerade som skrämda, lika nyfikna som besvikna (av det fåtal som ingenting såg eller hörde). Det är något märkligt med denna lilla kursgård! Jag vill tacka dessa 8 modiga kvinnor för en upplevelse bortom det vardagliga, även för mig. Och dessa fina blommor .... tusen tack ännu en gång!

ORIENTERING i juli i Eksjö
Hehe, vilken utmattad tjej - äntligen i mål efter den femte etappen. Totalt slut men oändligt belåten, har aldrig gjort ett bättre 5-dagars i hela mitt liv!

Jag skadade ett knä under en semesterresa till Mallorca påföljande år, vilket fick till följd att jag sedan dess inte kunnat orientera. Tack och lov kan jag fortfarande gå långa promenader och en och annan liten fjällvandring!

 

MALLORCA i september
Lite bilder från en fantastisk resa med min man - en blandning av bröllopsresa (försenad), 60-årsresa (min mans) och en resa bakåt i tiden för att möta Gudinnan och ursprungsbefolkningen. Ingenting blev som vi tänkt oss men å andra sidan fick vi möta sådant vi inte ens visste fanns - en klar guidning av Gudinnan som vet vad som är verkligt i livet och vad vi behövde få möta.

Cala Sant Vicens: Jag "hittade" några urgamla grottor i den lilla byn vid havet, där vi bodde på ett litet hotell med en fantastisk utsikt över havet. Gick på upptäcksfärd en dag och fick syn på en liten, gammal och sliten skylt om grottor. De visade sig vara från ca 1700-1400 f Kr och var fantastistk fina. Där fick jag "kontakt" med en medicinman från ett tidigare liv. Vi hade ett fantastiskt samtal och det gav mig en stor insikt i hur de levde, varför de byggt dessa grottor och vart de sedan tog vägen. Jag hyllar de urgamla mallorceserna genom att visa denna bild och säger: Tack för att ni finns och för att ni lät mig få se hur ni levde!


ÅRET 2008: Detta var året då vi "blev med" sommarstuga och det var den största händelsen av dem alla det året. Därför blev det inget skrivet här utan allt står under "Mitt paradis på jorden".


ÅRET 2007: GUDINNEFESTIVAL i Näsåker
En skön upplevelse för mig och min son. Vi bodde i husvagn på campingen och jag hade två Gudinnekurser. Vi åt mycket god mat, som kunde köpas vid Solscenen, vi träffade trevligt folk, vi köpte bergskristaller, "äkta" tvålar och massageolja, hängsmycke, vi paddlade kanot - och fikade, så klart! Sonen gjorde en flöjt på stenåldersvis, vi fick äta lax i kokgrop och vi tittade på uråldriga hällristningar.DRAKARNAS STAD: En drake (vid namn Fritida) från min födelsestad Sundsvall, som symboliserar det förflutna och nuet eftersom drakar har börjat komma in i mitt liv på många olika sätt. Finns slumpen? Nej, det tror jag verkligen inte! Däremot tror jag på synkronistiska möten och synkronistiska händelser. Fritida får även symbolisera en annan av mina passioner: att bo i husvagn!

Åk gärna till Sundsvall - Drakarnas stad - för när du promenerar igenom staden sommartid kommer du att finna många drakar, alla olika. Här passar en liten saga in:

TOMTEN och DRAKEN
Författare: Tor Hammarström (10 år)

Det var en gång en tomte som träffade en drake. Han var som han skule vara. Han var elak men då fick han inga julklappar. Men han kunde inte koma på varför han inte fick nogra julklappar. Förti år senare kom han på varför han inte fick julklappar. Då vart han snäll och gosig. Då fick han julklappar! Slut.

EN SANN HISTORIA från semester i Grekland med "gamla" svärmor:
Följande utspelade sig på en restaurant:
Svärmor: I want pees om my pizza!
Kyparen: You want peace on your pizza? (och så gjorde han v-tecknet)
Svärmor: No,no, pees - small green balls!
Kyparen: Ah, you want pees on your pizza!

Apropå språkförbistring - som inträffar lite nu och då i det vardagliga livet när vi människor glömmer bort att lyssna till vår inneboende röst, vår intuition. Att svärmor skulle få lite fred på sin pizza hade väl inte varit helt fel, det heller. Men nu fick hon faktiskt en med gröna ärtor, den första pizzan jag sett med "små gröna bollar" på!

Jag tror att man som människa aldrig blir fullärd utan vi växer alla hela tiden fastän vi tar olika vägar i livet, varje val vi gör förändrar framtiden. Så se till att göra medvetna val som stödjer det som finns i djupet av ditt hjärta så kan du aldrig gå fel! 

Senast uppdaterad: 2018-12-16

 
Copyright © 2005 Åke Svedin