Stjärnljusterapier

 
 
 

ORAKLET TALAR

Här kan du ställa frågor som inte är personliga (där vill jag att du tar kontakt med mig direkt). Frågor som jag besvarar här handlar om häxkraft, den andliga vägen, livet, tidigare liv, själsfränder/tvillingsjälar, tarot, runor, inre styrka, kvinnan, Gudinnan ...

Jag besvarar inte anonyma frågor, jag vill att du vågar visa vem du är - men jag kommer inte att lämna ut ditt namn på den här sidan utan använder en synonym så att du inte kan bli igenkänd av någon annan.

Skicka in dina frågor till "stjarnljus@spray.se". Det kan ibland ta lite tid innan du finner svaret på din fråga på denna sida, om du vill skickar jag ett kort mail till dig där jag uppmanar dig att gå in på min hemsida för att läsa mitt svar. Jag besvarar frågorna så fort jag kan i mån av tid och möjlighet.

Datum: 2017-02-02
Att vara ditt eget orakel!

Ovan ser du några kort ur Doreen Virtues orakelkort: Änglasvar. Jag använder dem under mina kurser och fullmånevandringar, då de är "änglalikt" vackra och mycket enkla att för-stå. Svaren du får via dessa kort är korta, raka och självklara, som: "JA!", "NEJ!", "INOM EN SNAR FRAMTID". "FÖRBÄTTRAD HÄLSA", "KOMPROMISSA" och "MEDITATION GER SVAR". Här kan du ställa både världsliga och andliga frågor. Om ditt sinne är öppet och du är redo för vad svaren kan ge dig är de superbra! Rekommenderas därför varmt, men om du inte är redo för svaren eller om du får det svar du inte vill ha: vänd dig då till ett "riktigt" orakel för annars är risken stor att du drar kort på kort i hopp om att "ditt" svar ska komma upp. Då följer du inte längre din inre sanning och allt blir fel!

 

Datum: 2015-04-24

Subject: feedback

Jag har fått två mail med nedanstående frågeställningar. Då det är mycket vanliga frågor vill jag ta mig tid att besvara mailen. Ni vet väl om att ni får vara helt anonyma här?

Första mailet kom efter att jag två dagar innan lagt en stor stjärna för en kvinna, som vi kan kalla Evelina. När hon fick kassettbandet dagen efter skrev hon detta:

Hej Lena!
Ville bara ge lite feedback ;) Pratade med dig igår och kände mig väl egentligen mest förvirrad just då.
Tyckte att framtiden verkade skrämmande, och inte alls som jag tänkt.Men redan idag fick jag kasettbandet med samtalet, och fick en helt ny syn på det hela!! Tror att det kan bli väldigt positivt i slutänden. TACK för hjälpen !!

Tror mig veta att du glömmer bort vad som kommit fram efter en kund för att koncentrera dig på nästa kund, men har ändå en fråga. Det framkom att jag just nu träffar min tvillingsjäl Jonathan. Jag blev helt överrumplad av detta, och var tvungen att googla på detta efteråt. Jag vet sedan tidigare samtal med dig skillnaden på tvillingsjäl och själsfrände, och "din" syn stämmer mer än väl överens med min erfarenhet av honom. men de flesta sidor (alla) jag läste i handlade om en slags "himlastormande kärlek till varandra" som jag inte alls känner igen mellan honom och mig, jodå jag är väldigt dragen till honom, men han känner tydligen inte alls kärlek till mig.

MEN här är min fråga; Vad är det då som skiljer en tvillingsjäl från en annan medmänniska i detta livet? Vad är syftet att träffa honom, om vi ändå inte känner kärlek till varandra eller kan leva tillsammans? Det vi ska lära av varandra den korta tid vi får tillsammans verkade "för enkelt". Jag ser nog honom med andra ögon nu, men för honom är jag väl bara som en vanlig tjej-vem som helst - som han bara råkar träffa just nu? Det verkar på något sätt inte tillräckligt för en tvillingsjäl?

Kram från Evelina

Mitt svar till Evelina: Tack för din feedback. Detta med tvillingsjälar och själsfränder kan du ta med en nypa salt när du läser om det: det är faktiskt så att tvillingsjälar för mig kan en del människor kalla själsfränder, och tvärtom. Det gör att det kan bli mycket förvirrande att läsa om det.

Min definition på en tvillingsjäl fick jag från min andlige vägledare för väldigt länge sedan (när jag själv träffat min tvillingsjäl): En tvillingsjäl är den själ som du en gång i tiden satt ihop med som en enda själ, varken manlig eller kvinnlig. Detta var vid det första besöket här på Jorden. Den själen bestämde sig sedan, när den väl fastnat i jordens lägre densitet, att separera sig i två halvor: en kvinnlig och en manlig, där den ena skulle vandra ljusets väg och den andre mörkrets väg för att snabbare kunna lämna Jorden och slippa återfödas här.

Tanken var då att när dessa två halvor en dag möttes skulle de smälta samman till ett igen och bli hel. Men detta fungerar inte eftersom bägge själarna blivit självständiga under årtusendens gång, alltså inte längre samma själ i två kroppar utan två separata själar med egna erfarenheter och egen karma. Där den som vandrade mörkrets väg gärna vill få kontakt med ljuset för att på så sätt få tillgång till det utan att själva behöva jobba längs den vägen. Men ljuset vill inte ha kontakt med mörkret längre eftersom det gjort sina egna erfarenheter längs den vägen genom den karma som själen skaffat sig.

Syftet med att möta sin tvillingsjäl är just att upptäcka att man inte längre ska söka efter sin tvilling, kärleken är sällan himlastormande och ömsesidig just för att man under eoner växt ifrån varandra. Dessutom är det inte alltid så att tvillingsjälarna består av samma kön i det här livet. Det kan även handla om en förälder och ett barn, två goda vänner, ett par syskon etc. Inte ens en sådan relation är sällan problemfri, eftersom det alltid handlar om att mörkret vill ha ljuset, men ljuset vill inte ha mörkret!

När jag mötte min tvillingsjäl kände jag mig först väldigt hel och vi förlovade oss under en romantisk helg på Rinkesta slott. Men snart stod det klart för mig att han vill "äta" mitt ljus. Den sista helgen vi var tillsammans ville han att jag skulle lägga tarotkort för att se vad han hade att arbeta med. Han drog det första rädslorkortet och frågade sedan: "När jag arbetat klart med detta, vad väntar mig då?" Återigen drog han ett "mörkerkort" och så fortsatte det tills han dragit alla rädslorkort! Alltså: ALLA!

Den natten vaknade jag plötsligt, satte mig upp i sängen och skrek: "Jag ville inte ha ditt mörker!". Gjorde slut samma morgon och kände mig hur lättad som helst, som om en stor tyngd hängt runt min hals, som en kvarnsten. Nej, det gick inte ens att fortsätta att vara vänner trots att vi hade många liknande intressen.

En själsfrände, däremot, är någon som man känt sedan tidernas början men är inte ena halvan av en själv. Man har många själsfränder eftersom vi från början inkarnerade i grupp. Hur många som finns i den gruppen är olika, du kan därför ha allt från 10 till 100 själsfränder (eller mer). Här kan vi tala om himlastormande och ömsesidig kärlek, där bägge parter känner varandra sedan "tidernas begynnelse", men där de inte under tidens gång skaffat sig en problematisk eller skuldtyngd karma. Mitt nuvarande äktenskap är med en själsfrände, så jag kan verkligen säga att det är unikt!

Så ut i världen, Evelina, och öppna dig för den själsfrände som det är tänkt att du ska få möta i det här livet. Lycka till och kram från Oraklet!


Följande mail skickade jag till Johanna samma dag jag genomförde en Själshealing på henne (via telefon). Jag skickade dels hennes Själsövning men också lite information om de oljor jag använt och den gudinna som hon dragit:

Hej Johanna!

Bifogar din övning.
Dina oljor: Pathouli (framtiden), Tall (nuet), Lime (det förflutna).
Din Gudinna KALI: Avslut och inledningar "Det gamla måste släppas för att det nya ska kunna komma in." Var inte rädd för förändringar som verkar vara som en förlust, för det är bara en energiövergång som samverkar med dig. De förändringar som sker är verkligen till det bästa! Håll också dina tankar positiva för de är mycket kraftfulla just nu. Släpp det som har varit, för det är dags att gå vidare! Kali ser till att saker och ting blir gjorda, hon rensar bort det gamla så att marken kan bli bördig och få nytt liv. Hon knuffar dig ut ur din bekvämlighetszon för att du ska nå upp till din högsta potential!
Lycka till i arbetet med dig själv önskar Oraklet!

Följande mail kom som svar från Johanna: Subject: Re: Själshealing

Hej Lena!
Tack för hjälpen och dina värdefulla insikter idag! Jag skulle vilja fråga om det är möjligt att även få din auramålning av mig från idag med beskrivningarna av färgerna och de olika chakran?

Ha en fortsatt underbar dag hälsar Johanna!

Mitt svar till Johanna: Jag skickar inte auramålningen av dig till dig (eller till någon annan) förrän den är helt färdig. Den kommer nämligen att förändras allteftersom din själ växer och utvecklas.

Hälsningar från Oraklet!

 

Datum: 2013-06-03
SOMMAREN FÖR JUNGFRUR, LEJON OCH VÅGAR

Jag fick ett mail från en kvinna som var intresserad av en förutsägelse för sommaren för henne själv (Jungfru), hennes man (Våg) och deras två vuxna barn (Lejon). Som en kul grej frågade jag henne om jag fick offentliggöra mitt svar till henne på min hemsida. Hon svarade: "Självklart!". Så här kommer det. Jag blir jätteglad om jag får någon respons på det jag skrivit nedan eftersom det är nytt för mig att göra förutsägelser för hela stjärntec-ken istället för en personlig framtid. Perioden är 1 juni - 31 augusti.

LEJONET:
För dig född 23/7-2/8: Sommaren är utmärkt för alla slag av nöjen, sociala kontakter, resor och samarbete med andra människor. Om du ser till att verkligen njuta av livet i stora drag kan någon viktig önskan bli verklig! Bästa perioden för dig är Lejonets månad.

För dig född 3-12/8: Du känner dig stark, kreativ och utåtriktad under denna sommar. På något sätt upplever du att du kan dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till omgivningen. Passa på att planera in nya projekt men avvakta till Lejonets månad med att sätta igång dem.

För dig född 13-22/8: Sommaren innebär många sociala möten med människor och kanske även resor genom en stark rastlöshet. Kanske måste du ta ställning i en befintlig relation genom att reflektera över om din partner ger dig det du vill ha och behöver. Om däremot du är singel är chansen stor för en ny och spännande förälskelse. Bästa perioden för dig är Kräftans månad.

JUNGFRUN:
För dig född 23/8-1/9: Sommaren kan vara en lite allvarlig period om du inte är klok nog att avsätta både tid och energi till lite mer skratt och nöjen. Du kan känna dig tyngd av ansvar och bördor men om du känner dig redo för det kan du också lösa dina problem och svårigheter genom att se det ur en annan synvinkel. Du kan dra till dig kreativa projekt och nya människor, framför allt om du uttrycker din sanna styrka, sensualitet och vitalitet.

För dig född 2-11/9: Sommaren är en bra tid för dig att uppleva inre och yttre balans, vilket leder till en ökad förmåga att lösa eventuella problem eller fatta beslut. Se till att ta fasta på din inspiration och de idéer som är värda att ta på allvar. Oväntade situationer eller överraskande upplevelser kan leda till någonting nytt eller något mer spännande. Bästa perioden för dig är Vågens månad.

För dig född 12-22/9: Oj, oj, oj vilken spännande sommar som väntar dig med många förändringar inom framför allt familj, bostad, karriär och nya äventyr! Om du går i tankar på att köpa bostad/sommarstuga/husvagn/bil ska du passa på i sommar. Våga också ta emot det där erbjudandet inom arbetet som kan komma plötsligt och överraskande. Någon viktig resa kan också bli möjlig men kolla det ekonomiska läget innan du har för bråttom med att genomföra förändringar, som kanske inte alltid är så genomtänkta. Bästa perioden för dig är Kräftans månad.

VÅGEN:
För dig född 23/9-2/10: Sommaren blir nog inte så rolig för dig med förluster, smärta och rädslor. Samtidigt ges du också en möjlighet att bearbeta gamla sorger och få en bättre självkänsla. Du bör vara lite försiktig med att påbörja nya projekt eller att fatta avgörande beslut som gäller någon relation.

För dig född 3-12/10: Se till att inte hålla dig själv tillbaka under denna sommar utan använd dig av dina kreativa förmågor. Försök att spränga de gränser som begränsar dig genom att använda dig av mod och uthållighet. Sommaren innebär ett hårt arbete men å andra sidan blir skörden desto större under hösten. Områden som kan beröras är hälsan, ekonomin och en längtan efter frihet från alla band och restriktioner. Bästa perioden för dig är Jungfruns månad.

För dig född 13-23/10: Sommaren är en bra period för dig att prioritera det du vill göra eller det du behöver ta itu med. Mycket arbete kan krävas av dig och periodvis kan du ha svårt för att se vad du vill uppnå och vad du verkligen behöver. Försök att engagera dig för att finna en positiv lösning på eventuella problem för du kommer att ha tillräckligt med energi för att klara av det. Efter sommaren kommer du att ha uppnått en större klarhet och en insikt om att allt har varit väl värt det hela.

Datum: 2012-11-05
Jaroslav

Jag fick ett brev från Jaroslav där han undrade varför han blivit utsatt för en sådan total orättvisa och en rättsskandal som gjort att han "tappat" 20 år av sitt liv. Brevet var mycket argt, fullt av bitterhet och med en känsla av att ha blivit utsatt för förföljelse av facket, arbetsgivaren och sina arbetskamrater.

Mitt svar till Jaroslav: Kära vän, det hjälper föga att fortsätta att vara bitter för det gör att du förlorar ännu mer tid från ditt liv. Det som har hänt måste nu läggas bakom dig - sluta slåss för det som hände för 20 år sedan för att istället koncentrera dig på att skapa ett så bra liv som möjligt för dig i framtiden. Att bli en martyr och ett offer för omständigheter som du inte hade någon kontroll över leder bara till att du förlorar energi och förmåga till kravlös kärlek.

Du anser dig "krossad" av ödet och undrar vad du har gjort för ont för att bli utsatt för detta. Men kära vän, det är ju du som utsätter dig själv för en sämre hälsa, sämre ekonomi och dåliga relationer! Varför inte förlåta och gå vidare? Du har blivit lurad, orättvist behandlad och fått ta emot kränkningar - javisst! Men det var då det, nu är det du som fortsätter att kränka dig själv och lura dig själv på ett värdigare och rikare liv.

Snälla Jaroslav - res dig som människa och inse att ditt sätt att hantera hela situationen är ditt eget val! Jag har själv varit utsatt för orättvisa behandlingar och också stämt en f d arbetsgivare inför arbetsdomstolen. Vann jag? Ja, det är ju som alltid lite tveeggat … jo, jag vann i sak (ekonomiskt) men förlorade mitt arbete eftersom det var helt omöjligt för mig att stanna kvar och arbeta för en chef som gjorde livet surt för mig.

Å andra sidan - med facit i hand - var det nog det bästa som kunde hända mig! Det viktiga är inte alltid att vinna hela vägen utan att ta det som händer som en specifik utmaning och en fingervisning om att något annat i livet väntar (som ofta är bättre på alla sätt och vis). Så håll inte fast vid det förflutna i tron att du kan återfå något av det du förlorat! Det är helt omöjligt eftersom du har blivit en annan människa genom dina erfarenheter, så det bästa du kan göra nu är att använda dig av dem för att slåss för andra i samma situation. Då växer du som människa, både genom en ökad självkänsla och genom en större känsla av inre frid.

Jag önskar dig all lycka i framtiden, Jaroslav, så se till att återta makten över ditt liv!

Datum: 2012-03-13
Kurstankar

Hej! Jag är lite nyfiken på kursen Gudinnans väg, tror den skulle ge mig något vidare i mitt liv.. ett bra sätt att komma vidare.

Eva Dahlgrens rader i vem tänder stjärnorna..".så många kvinnor jag har spelat men aldrig gjort det bra"; "vem vänder vindarna och för mig dit min tanke aldrig nått" ...

Du lade en tarot stjärna för mig och mitt liv - jag fick alla fyra essen.. .jag har alla svaren egentligen, men vet inte hur jag kommer vidare. Du pratade också om tålamod, att jag inte ska sätta igång nåt nu men jag tolkar inte det som det gäller min personliga utveck-ling. Jag är en duktig kicka å avslutar surdegar å långbänkar nu.

Men som den sökare jag är vill jag lära mig att lita mer till mig själv, att de beslut jag fattar ska vara bra för mig. Jag har lagt mitt livspussel, jag har fallit djupt å varit på botten, men nu vill jag vidare och utvecklas mot det som är sant, verkligt å viktigt för mig..

Så har du någon kurs som skulle passa mig och där jag befinner mig nu i mitt liv?
Häxan verkade lite för "brutal" för mig (eller typ att jag ska lära mig att krypa innan jag ska börja gå). Eller ska jag det jag gå ut hårt med det?? Tacksam för idéer!

Vänligen//Stella

Svar: Vad roligt att du vill påbörja en andlig utveckling som leder till ett större möte med dig själv, din inre gudinna och även - i förlängningen - den yttre Gudinnan.

Om du går en häxkurs eller gudinnekurs har faktiskt ingen som helst betydelse eftersom den inre häxan och den inre gudinnan bara är två delar av det som är du, sedan tillkom-mer den inre guden och den inre kvinnan innan du blir hel som människa i det här livet.

I häxkursen får du möta både gudinnan (½ dag), häxan (1 dag), kvinnan (½ dag) och guden (½ dag). Den kursen är absolut inte för tuff (jag har inga sådana kurser, hehe) ... När jag började ha dessa kurser skiljde jag inte på Gudinnans Väg och Häxans väg, men eftersom så många blev intresserade av häxan gjorde jag en kurs med en sam-mansmältning av bägge energierna, men med tonvikt på häxan eftersom det är hon som har kraften, modet och styrkan att ta tag i sitt liv.

Och det är helt okey att arbeta med det andliga, det är INTE att ta tag i yttre saker som arbete, relationer, bostad etc. Det inre livet är något som alltid bör arbetas på så att det inre hamnar i samklang med det yttre.

Hoppas du fått lite hjälp! Kram/Lena

Datum: 2011-02-07
Elöverkänslig

Hej Lena! Jag skulle vilja ha hjälp med svar på några frågor om mitt liv framöver. Jag är elöverkänslig, har ingen dator och behöver begränsa mina telefonsamtal. Därav undrar jag om det går bra att ställa frågor via brev till dig. Hoppas det går bra, det är viktigt för mig att få svar på följande frågor:

1. När blir jag frisk igen från min elöverkänslighet?
2. Kommer jag att bo kvar här och i så fall i hur många år?
3. Vad ska jag jobba med framöver? Behöver jag komplettera med studier?
4. Kommer min relation att hålla. Om ja, hur länge. Om nej, när kommer jag i så fall att träffa mannen jag behåller resten av livet?
5.. Kommer jag att hinna få friska barn och hur lång tid har jag på mig?
6. Finns det något jag kan göra själv för att påverka min hälsa?
7. Hur ser min ekonomi ut i framtiden?
8. Finns det någon vinst i spel och i så fall när?
9. Hur länge får jag leva här på jorden?
10. Ska jag flytta min mamma närmare mig? Kommer hennes hälsa att förbättras?

Tacksam för svar så fort som möjligt! Tinny

Svar:Jag har några kunder som är elöverkänsliga och jag brukar lägga en stjärna för dem via brev också. Du har väldigt många frågor och det svåraste för mig är att svara på är ”när?” eftersom vi alla har vår fria vilja att gå lite fel, vara långsammare eller snabbare än beräknat etc. Så svaren på en fråga om när någonting händer måste du ta med en nypa salt. De på ”andra sidan” som hjälper mig har dessutom väldigt att förstå sig på detta med tid eftersom tiden inte existerar där. Däremot kan de ge en bild av en årstid (men inte vilket år).

Det tar mycket längre tid för mig att skriva ner svaren istället för att prata in dem på ett kassettband, så jag hinner inte med lika många svar på en timme. Du måste bestämma hur många frågor du vill ha svar på (jag tänker dock inte besvara frågan: Hur länge får jag leva här på jorden? då jag inte vill se något som har med död eller svåra olyckor att göra). Dessutom vet jag att vår dödsdag inte är exakt bestämd.

Via telefon hinner jag på en timme besvara 6 frågor samt berätta mycket om var någonstans man befinner sig i livet, vad ödet har i beredskap, utmaningar, personlighet, det personliga året, den personliga cykeln och den personliga energin (tankar, känslor, framtiden) och livet i stort.. Via brev hinner jag bara besvara max 4 frågor under en timme. Antingen får du välja ut de fyra viktigaste frågorna eller beställa 2 timmars konsultation.

Min rekommendation är en stor stjärna med svar på följande frågor:
1. Din hälsa
2, Ditt boende
3. Din relation
4. Ditt arbete
Dessutom får du också svar på (det är obligatoriskt):
1. Nuvarande situation samt närmaste året
2. Utmaningar (det som du kan förändra)
3. Ödet (det du inte kan förändra)
4. Livet i stort (lägger jag alltid för där kommer det in som ”andra sidan” vill att du ska veta)

För att hinna med så pass mycket måste svaren bli kortfattade.
Hälsningar/Lena

Datum: 2010-03-03
Tarot eller framtidshoroskop?

Hej!
Jag är lite nyfiken på min framtid och har fått dig rekommenderad.
Tittade lite på det du erbjuder på hemsidan och fastnade för
antingen den stora stjärnan i Tarot eller ett framtidshoroskop.

Vilken "berättar" mest?
Jag vill gärna boka tid så snart du kan, om du tar emot.

Hej så länge!/Janne

Svar:

Hej Janne!

Kul att du fått mig rekommenderad, det är så jag vill att det ska vara.

Tarot eller framtidshoroskop - ja, det beror på vad du vill veta! Skillnaden ligger i att Tarot ger dig svar på de ämnen som ligger ditt hjärta närmast (kärlek, arbete, ekonomi, vänner, hälsa, barn etc), det du funderar över. Tarot kan ge detaljerad information om nuet, det förflutna och framtiden, vilka vägar som ligger framför dig och även vägleda dig i att fatta det bästa beslutet. Jag "ser" där den framtid som är gynnsammast för dig och den väg du bör gå - men du har alltid din fria vilja och kan välja att gå en annan väg ändå, men då blir också resultatet en annan.

I ett framtidshoroskop undersöker jag på de energier som kommer att påverka dig under det närmaste året (på gott och ont), där får du inga detaljerade svar på olika frågeställningar utan där kan du själv läsa av hur det ser ut för dig månad för månad. De energier som påverkar dig är inte "personlig" utan övergripande, dvs det är svårare för mig att detaljspecificera vad som kommer att hända. Jag ser att du kommer att påverkas av energin – men även där har du den fria viljan att sätta igång något under perioder där du klart och tydligt avråds från att göra det. Där får du veta vilka dina lyckoperioder (för ekonomin), hur det ser ut på kärleksfronten (men inte med vem), arbete, personlig utveckling mm.

Så allt beror på vad du vill veta! Har du en specifik fråga angående en eventuell relation (befintlig sådan), som "passar vi för varandra?" eller "kommer det att hålla?" - ta Tarot.
Vill du veta rent allmänt hur det ser ut med kärleken, om det är läge för en ny relation eller om kärlekslivet ser harmoniskt och lyckligt ut (eventuella chanser till förlovning/giftermål/graviditet), en eventuell separation - ta ett framtidshoroskop.
Ju mer detaljerad information du vill ha = Tarot (där du får vägledning, råd, och insikt i vad du inte kan påverka, det som är ditt ”öde”). 
Ju mer övergripande information du vill ha, där det är du som bestämmer hur du ska reagera på olika energier – utan att jag försöker få in dig på en viss väg = framtidshoroskop. Fast viss vägledning får du ändå genom utropstecken (vad du ska undvika eller göra för att vända en jobbig situation eller period till någonting mer gynnsamt) eller stjärnor (vilka perioder som är bra för att sätta igång något, ta lotter, resa, byta arbete etc).  

Jag har många kunder som beställt både en stjärna via tarot och fått ett framtidshoroskop, och de säger att de fått samma information. När jag till exempel lagt tarot och berättat om yrkesförändringar så har just samma sak stått i framtidshoroskopet under samma period. Men i tarot har jag kunnat berätta vad som händer, hur det händer och hur de kommer att reagera på det som händer, medan det i framtidshoroskopet framgått att de stått inför stora utmaningar inom arbetet, med chanser till framgångar, nya arbetskamrater eller en befodran, en chefsposition, nytt arbete etc.

Hoppas att du fått lite information som gör att det klarnar över vad det är du vill ha och behöver. För mig spelar det ingen roll, jag tycker att de säger samma sak men på olika sätt. Det ena spelas in på band (tarot), det andra får du skriftligt.

Kram/Lena

Datum: 2008-08-23
Angående barnlöshet

Jag har fått en hel del frågor från olika kvinnor som har att göra med barnlöshet - om det är ett straff eller inte och hur de ska bära sig åt för att bli med barn. Jag har svarat dem, både genom en tarotkonsultation, genom chakrahelaing och genom att helt enkelt besvara deras frågor via mail. Jag har insett att detta är något som intresserar många och därför tar jag här med det senaste svaret på ett sådant mail:

Detta är en mycket komplicerad fråga som det faktiskt inte finns något enkelt svar på - de barn man ska ha blir man "tilldelad" innan man vänder åter till jorden. Ibland kan man få ett bonusbarn om man utvecklats fortare än vad som vad tänkt. Å andra sidan kan man "förlora" rätten till ett visst antal barn (eller en viss själ) om man t ex väljer att leva i celibat (fast det inte var "tänkt så") eller genom att genomgå någon onödig abort (dvs efter fjärde månaden).

Jag har haft kontakt med några kvinnor som kunder som inte kunnat få barn på "naturlig väg" och som genomgått många behandlingar, men ändå inte blivit gravida. Jag har dock, genom att koppla upp mig till Gudinnan, fått veta att två av dem skulle få barn och dessutom på naturlig väg. Vilket också skedde så småningen. En av dessa kvinnor fick en liten flicka och vill nu ha en pojke, vilket hon också kommer att få på naturlig väg - fast läkaren förstår absolut ingenting för hon ska egentligen inte kunna få barn. Anledningen till att hon fått vänta så länge hade flera olika orsaker, men när jag kunde finna ut ett av dem kunde hon plötsligt få barn med sin man.

Jag kan inte alltid förklara allting eller förstå allt. Det vanligaste är att det ligger någon "blockering", antingen i tidigare liv, från barndomen eller genom något som har med den nuvarande partnern att göra. Det kan ju vara så enkelt att du är tilldelad två barn men din man är inte tilldelad något barn. Då kan du inte få barn med honom men med någon annan istället. Nu säger jag absolut inte att det är så i ditt fall utan det är bara ett exempel av många.

Datum: 2008-08-23
Frågor från Ia:

Hej Lena!

Jag känner mig lite kluven angående andevärlden.

För det första så undrar jag om det här med den undermedvetna processen som sätts igång efter det man har varit hos dig på session/ reading.

Allt som man får reda på sätter ju igång en massa tankar som man jobbar med medvetet och undermedvetet. Då undrar jag om det inte är så att det man får reda på är någonting som man kommer att hända bara för att man är medveten om att det kommer att hända, för att du berättat det. T.ex att man kommer att ändra inriktning i sitt arbete. Är detta då inte en självuppfyllande profetia? Jag vill inte tro att det är så men jag kan inte hjälpa att dessa funderingar uppstår, för jag förstår inte riktigt.

Sen funderar jag över det här med att andarna sätter "käppar i hjulet" för en om man inte lyssnar på sig själv. Jag kan förstå att man går in i väggen och andra psykosomatiska besvär/sjukdomar som kan uppstå om man inte lyssnar på sig själv och sin kropp. Men hur är det med den vetenskapliga biten? T.ex dom sjukdomar som inte är psykiskt/ känslomässigt relaterade sjukdomar. Som t.ex Hiv och andra virus.

Svar:

Hej Ia! Förstår att det kan vara lite svårt ibland med andevärlden om man inte vuxit upp med den. Nja, det är inte riktigt så att det handlar om en självuppfyllande profetia. Det är många som kommer till mig och så berättar jag något som de absolut INTE vill ska hända men det händer ändå - vad ska man i så fall kalla det? Ödet? En del har dessutom kämpat med näbbar och klor för att det inte ska hända men så händer det i alla fall. Det är vanligast när det gäller relationer, faktiskt. Att vilja ha var någon i sitt liv fastän det inte är meningen kan vara svårt för en del att acceptera (för alla, faktiskt, haha). Så där handlar det absolut inte om någon självuppfyllande profetia!

Å andra sidan - om du vill byta arbete och korten berättar att du kommer att få ett strålande erbjudande, som kanske kommer lite oväntat och plötsligt eller som tar dig med överraskning på något sätt - då står du inför ett val.Antingen att våga ta emot möjligheten - vilket är lättare när du fått förhandsbesked via "oraklet" om att det kommer att gå väldigt bra och vara mycket fördelatigt för dig med ett arbetsbyte. Men du kan också "fega dig" och säga nej! Det är inte alltför ovanligt att man säger nej första gången möjligheten uppstår men det finns "kosmiska energier" som säger "tredje gången gillt". Du kan alltså säga nej första gången och andra gången - men om arbetsbytet ingår i ditt "öde" kommer du inte att kunna säga nej tredje gången! Och då blir det arbetsförändring hur du än väljer att förhålla dig, vanligtvis genom att man blir arbetslös och då vågar ta emot förändringen.

Så till en viss del har du en egen fri vilja - nämligen att göra val (det kan ingen annan tvinga dig till!). Å andra sidan har du inget val när det verkligen gäller och det är sådana gånger som många upplever sig "drabbade av ödet". Alltså att sjukdomar uppstår, relationer avbryts dramatiskt, man blir arbetslös eller förflyttad. Etc. Och alla sjukdomar uppstår på grund av något du gjort eller inte gjort - i det här eller i något föregående liv! Det handlar alltså inte om psykosomatiska eller "vetenskapliga" sjukdomar utan alla sjukdomar är ett symptom på någonting, en brist på något.

Jag hoppas att du får lite hjälp med dina funderingar genom mitt svar. Kramar/Oraklet

Datum: 2008-02-21
Frågor från Vildängeln

Jag är en vildängel som har deltagit på en av dina Häxkurser. Under häxceremonin fick vi möta vår inre gudinna. Jag hade valt Eir - Helandets gudinna! Fick möta henne under meditationen. Hon kom emot mig med utsträckta armar och med handflatorna mot mig. Ur hennes händer strålade energi mot mig. Det lustiga i det hela är att alla människor som jag mött efter detta, och det är många, har sökt sej till mig för att få vägledning och styrka. Jag får hela och ge hopp.

Mina frågor: 1) Nu funderar jag på om det är slumpen eller om det har med ceremonin att göra. 2) Hur underhåller jag nu kontakten på bästa sätt med min inre gudinna. Genom meditation kanske? 3) Kan jag be henne om vägledning? 4) Väljer man undermedvetet den gudinna som ligger latent i ens själ?/Kram från vildängeln

Hej kära vildängel!

Jag ska försöka att besvara dina frågor. 1) Klart att det har med ceremonin att göra! Det behövs sådana energier för att väcka upp all den inneboende potential som vi människor har fötts med, men den har svårt för att komma fram på egen hand. Det är därför vi behöver Gudinnan (gudinnorna) som hjälp. Frågan är vilken av dina inre gudomar som är Eir? Är det din inre personliga gudinna, som ansvarar för ditt privata liv och din känslomässiga trygghet? Eller är det din häxgudinna (det tror ju jag), som ansvarar för din andliga växt och ditt icke-privata liv (t ex arbete)? Sedan har du även ett kvinnonamn, som är ditt jordiska namn – och ett gudanamn, som symboliserar din inneboende man.

När du har funnit alla dina fyra namn är det dags att göra ceremonin "Det inre bröllopet" där du låter din inre gud gifta sig med din häxa och din inre gudinna gifta sig med din kvinna. Därmed bjuder du in den yttre Gudinnan, hon som skapat allt och alla, inklusive dina fyra hörnstenar, dina inneboende element.

Du förhåller dig på olika sätt till dina fyra hörnstenar:

- Din inre kvinna är den som finns i vardagen, hon som flirtar, älskar, föder barn, diskar, städar, handlar och åldras. Elementet Jord.

- Din inre gudinna står för intuition, empatisk förmåga och det privata livet. Henne skadu vända dig till när du har frågor som gäller relationer, barn, känslor, nuet, helande av dig själv etc. Elementet Vatten.

- Din inre häxa, som också har ett gudinnenamn, står för sann styrka, mod, andlig/själslig utveckling och det yttre livet. Henne vänder du dig till när du har frågor som gäller synkronistiska möten, andlig växt, ockulta frågor, framtiden/det förflutna, helande av andra människor etc. Elementet Eld.

- Din inre man, guden, står för mentalitet och hur man väljer att ta sig fram i livet. Det är sällan kvinnor vänder sig till honom, men om du har problem med dina tankar (koncentrationssvårigheter, beslutsångest) är det honom du ska vända dig till. Elementet Luft.- Och till sist, den yttre Gudinnan. Henne vänder du dig bara till i absoluta nödfall. Hon har så mycket att göra, men när ingenting annat hjälper ska du vända dig till henne. Elementet Eter.

2), 4) Ja, man väljer undermedvetet den inre gudinna som bor i din livmoder, den som jag kallar din häxgudinna. När det är dags att föda fram henne kommer hon ut den "vanliga" vägen, genom födelsekanalen. Det är vanligt att hon tittar ut, om inte tidigare, när vi kvinnor går in i månfröjden vid ca 45-55 års ålder. Det gäller att då ta emot henne så att hon inte kilar tillbaka in igen och lägger sig att vila i livmodern ett tag till! Det gör du bäst genom att göra ceremonier, meditera, vandra ute i naturen, genom att ställa frågor via tarot- eller runkort, genom att tolka drömmar och "samtala" med henne omdet som ligger dig varmt om hjärtat.

Själv gör jag olika ceremonier när jag ligger i mitt bad och mediterar med tända ljus. Vid fullmånevandringar möter jag olika gudinnor enligt den aktuella fullmånens tema eftersom varje gudinna (jag räknar där med 12 gudinnor + den högsta Gudinnan = 13, som är det heliga kvinnotalet). Men jag bjuder alltid in häxgudinnan när jag ska arbeta så att jag får den styrka jag behöver för att kunna hjälpa andra att finna sitt styrka och vandra sin rätta väg.

3) Du SKA be till gudinnan om vägledning, råd, hjälp, kraft och styrka! Men förvänta dig inte att svaren ska komma på ett visst sätt eller vid den tidpunkt du vill för hon ser till hela dig, ditt allra bästa, även om du själv inte kommit underfund om vad det kan vara som du behöver för att din själ ska vandra Gudinnans väg.

Sen har vi ju den yttre Gudinnan också – den största av dem alla – men det är en helt annan saga! Efter vad jag har fått kunskap om är jag "Gudinnans ställföreträdare på jorden", vilket innebär att jag givit Henne tillåtelse att använda mig som ett redskap för Hennes visdom, Hennes vilja och Hennes avsikter. Det är Hon som talar genom mig när jag siar.

Datum: 2007-10-18
Frågor från Tina

Hej Lena, Jag har idag varit hos en väninna som talade gott om dej! Hon har talat med dej på telefon och fått ett band av samtalet som hon då och då går tillbaka och lyssnar till. Jag är otroligt nyfiken på lite lagom vägledning, men är samtidigt "rädd för att få veta för mycket" och på så sätt styra mitt liv efter det. Du har förmodligen hört det förut...

På vilket sätt styr du hur mycket du säger av det du kan läsa i tarotkorten? Tror du att man styr efter det man hör eller händer det som händer ändå?

Svar:

Bra frågor ... Jo, för det första är det inte jag som bestämmer vad jag ska säga eller inte! Jag är själv vägledd genom Gudinnan och jag har genom årens lopp (jag har hållit på med detta i 20 år) lärt mig att varje människa som blir "spådd" får precis vad han/hon behöver, varken mer eller mindre. Men det man får är många gånger inte det man trodde att man skulle få! Det är ju så att vi människor oftast inte vet vad vi behöver veta för att kunna gå vidare i livet fram mot den allra bästa framtiden. Vi har med oss präglingar, mönster, rädslor och förhoppningar som många gånger styr oss fel. Hur många är vi inte som hela tiden "faller" för "fel" partner ända tills vi lärt oss något om oss själva?

Det jag gör, med min vägledning, är att jag letar fram den bästa vägen för dig - inte den som du själv kanske inser är den bästa vägen - men det är du som har den fria viljan att gå vilka vägar du vill! Jag försöker inte få dig till någonting utan jag pekar bara ut vägen (vägarna)!

Det finns något som heter ödet och det finns något som heter den fria viljan. Det fungerar så att du har vissa givna ramar att hålla dig inom under det här livet. Du kan alltså inte gå utanför det som redan är förutbestämt - t ex hur många barn du ska få, vilka partners du ska möta, vilka dina föräldrar/syskon/övriga anhöriga blir, vad du ska hålla på med, vart du ska bo etc. Det är alltså mycket som du egentligen inte kan bestämma själv. Det som tillhör den fria viljan är hur och när! Det vill säga, du bestämmer hur du ska göra/lära dig något samt när du ska/vill/måste göra det. Du kan alltså gå omkring i cirklar under flera år innan du till slut ändå börjar att gå den "sanna" vägen.

Det jag gör är att jag pekar ut den sanna vägen åt dig så att du ska slippa gå runt i cirklar, sluta gräva ner huvudet i sanden för att slippa se/veta etc, jag sätter helt enkelt igång en undermedveten process som får dig att snabbare gå framåt mot ljuset och lyckan. Men som sagt, du har hela tiden den fria viljan att göra som du vill, förkorta din jobbiga väg eller förlänga den, men du kommer ändå förr eller senare ändå dit du ska.

En liten historia: jag har en klient som blev väldigt arg när jag "spådde" henne första gången. Jag hade sagt att hon skulle flytta, byta arbete och separera inom två år. Hon blev så arg, så arg för hon hade "en underbar partner, ett härligt arbete och trivdes med sitt hus". Hon kunde inte förstå hur jag kunde säga något sådant. Men jag "såg" att hennes man hade en älskarinna (vilket jag naturligtvis aldrig sa) och att han var på väg att välja henne före sin fru. Vilket också hände.

Min klient ringde mig sedan efter två år och tackade för bandet! Det hade hjälpt henne genom skilsmässa för hon reagerade inte med självmordstankar (som hon hade trott) när hennes man erkände sin otrohet och ville skiljas. Hon var mentalt förberedd på det som hände – och allting ledde till en flyttning, ett nytt arbete och ett bättre liv än tidigare! För på något undermedvetet plan visste hon att jag hade rätt i det jag sa men hon ville inte att det skulle vara så.

Det man ska ha bandet till är att bli förberedd - mentalt, emotionellt och fysiskt - så att allting som ska hända inte upplevs som en katastrof, ett kaos, ett sammanbrott eller en förlust utan istället gör att psyket blir starkare och kan resa sig och gå vidare mot någonting bättre.

Varma hösthälsningar från
Oraklet

Datum: 2007-07-09
Fråga från Anita:

Dagsljuset har alltild påverkat mig negativt, i 2015-04-24 hals blir stressat. Kan du se vad detta beror på utan att behöva lägga stjärna eller annat? Mitt har varit ovanligt, många trauman, initieringar mm så jag är inte rädd för rakt svar men jag skulle gärna vilja ha ett (eftersom jag aldrig fått något).

Svar:

Jag kan inte ge dig ett personligt svar, vilket skulle innebära att jag gör en läggning på dig. Problem med halschakrat (och hjärtat) är väldigt vanligt för kvinnor som har varit utsatta för trauman, både i detta och i tidigare liv. Problem där uppstår för att man under alltför lång tid hållit sina egna känsloenergier tillbaka, att man inte tillåtit sig själv att känna efter vad man egentligen vill, behöver, tror på och är värd av kärlek, uppskattning, beröm och självkänsla. Troligen har du ställt upp alltför mycket på vad andra har velat, känt eller trott på, du har givit (under många liv) alldeles för mycket av din hjärtenergi till andra, som inte alltid har uppskattat det eller som helt enkelt bara har tagit det för givet. Det kan göra det svårt för dig att i det här livet lyssna till dtt hjärta (jag är nyfiken på hur din hjärtas dörr ser ut ...) och att våga uttrycka dina behov = att uttala dem högt och tydligt.

Du vet väl om att alla människor repeterar sina tidigare liv under de första 28-30 åren v sin levnad? Alla problem man får gå igenom under den tidsperioden är "förutbestämda", du har alltså själv "valt" dessa erfarenheter för att föra upp dolda och besvärliga trauman till ytan så att du kan bearbeta och släppa dem i det här livet.

Det är altlså helt okey att skylla ifrån sig på sina föräldrar, syskon, lärare, arbetskamrater, mobbare, partner etc under dessa 28-30 år, men efter 30 års ålder har man ödet i egna händer och vad som då händer bestämmer man själv över. Det finns alltså inga "offer" och inga "martyrer" mer än att det är helt självvalt!

Jag hoppas att jag hjälpt dig i något avseende även om jag inte kunde göra en personlig uttolkning av just dina problem.

Från ett regnigt och ruskigt Ångermanland!
Oraklet

Datum: 2007-04-11
Frågor från Therese i Norrköping:

Jag är en ganska ung beundrare av "det andliga" och gick in på din hemsida efter att min mor blivit spådd i tarotkort av dig. Det var verkligen intressant att få läsa lite mer om dig och ditt liv med alla dessa inslag av "det andliga". Vissa upplevelser som du berättar om är för mig helt okända och därför har jag lite frågor :)

 Du berättar att du våren 2005 i badkaret fick uppleva en kanaliserad initiering och min fråga är nu: Vad är det? Går det att förklaras någorlunda med ord?

 Sen berättar du även att du fått kontakt med dina delpersonligheter och då undrar jag bara om alla har delperonligheter och vad har de för "funktion"? Är de inre vägledare eller mer som olika delar av en själv som vuxit fram av livets upplevelser?

Dessa frågor är inte personligen riktade utan mer ställda för den allmänna nyfikenhetens skull :) 

Tack på förhand för Oraklets svar!

Svar:

1) En kanaliserad initiering är för mig (observera att detta är min tolkning, det kan finnas fler) en mycket spontan kontakt med andra sidan (eller med andra världar), som inte söks för ett visst syfte. Det är när andra krafter kommer igenom och tar kontakt, inte någon speciell som du själv försöker att få kontakt med (som en andlig vägledare eller någon avliden anhöring på andra sidan).

Jag kallar det en initiering eftersom det var första gången som det hände på just det sättet - att en själ från andra sidan, för mig totalt obekant på ett personligt plan, tar kontakt och lämnar information om sig själv, sina känslor och tankar. Detta utan att jag begärt det eller önskat det. Det är något väldigt speciellt att få uppleva och jag kan inte örklara med ord hur det påverkade mig känslomässigt, såväl som andligen och själsligen. Jag har beskrivit det mer utförligt i min nya bok "Alla Tiders Näring" som just nu befinner sig på tryckeriet.

2) Delpersonligheter har vi alla! Det är delar av oss själva som uppstår för att skydda oss från trauman och andra skador, som uppstår under tidig barndom. Det är delar av dig som har delvis andra upplevelser än de du kommer ihåg i "vaket" tillstånd och som ska uppfattas som ett slags beskydd. Min första delpersonlighet uppstod redan vid 8 månaders ålder då jag separerades från min enda trygghet (mormor) och jag fick då en delpersonlighet med separationsångest. Men det var inte förrän i vuxen ålder som jag förstod att jag bar på den känslan eftersom jag inte hade någon som helst kontakt ed just den delpersonligheten under hela min uppväxt. Numera kan jag erkänna och acceptera att jag faktiskt har separationsångest! Och då har jag införlivat den delpersonligheten med resten av min personlighet.

Jag hoppas att du har fått svar på dina frågor, och så önskar jag dig en god fortsättning på våren!

"Oraklet i vårblåsten"

Datum: Mon, 23 Oct 2006
Fråga från Karin

Jag har en liten fråga till dig som jag grubblat över i många år faktiskt. Detta med 2012...... när jorden ska förnya eller ändra sig? Vad kommer att hända med oss människor? Är det slutet för mänskligheten??? Eller vilka får följa med? Alla? Om så är fallet att inte alla kommer med vad händer med dem som blir kvar. Dessa frågor har jag verkligen grubblat över länge.. länge.. länge Lena. Jag hoppas du kan låta ditt ljus lysa över alla dessa funderingar.

Svar:

Oj, vad du undrar och funderar ... vad spelar det för roll vad som händer framöver när du ändå inte är där än?

Dessutom - det finns ingen nu levande varelse som befinner sig (eller har befunnit sig) på årtalet 2012 så hur ska vi kunna veta vad som händer? Det spekuleras en hel del och det mesta kommer från kanaliserat material. Men vem är det som kanaliserar? Det är ju en människa som du och jag ... eller hur? Och vi människor kan bara tolka allting genom våra egna känslor, tankar och erfarenheter (våra filter). Det gör att det kan vara väldigt svårt att få en opartisk, opersonlig och rättvis bild av framtiden.

Dessutom - 2012, var har du fått det ifrån? Inte från Mayakalendern (enligt en auktoritet som Carl Johan Calleman), där avslutas en lång cykel som började vid Universums födelse den 28 oktober 2011. Vad som händer? En gammal cykel avslutas och någonting nytt påbörjas ... vad? Det kan vi ännu inte veta för Mayakalendern slutade där, inte ens de fick veta något om vad som kommer härnäst. En ny cykel förstås - inte tar mänskligheten slut!!!! Utan den börjar på något nytt, inte börjar om och inte på en gång som om man trycker på en knapp ... Du vet väl själv vad som händer efter en period av kris, separationer och elände ... först tomhet, vila, paus och därefter kreativitet, en längtan efter något nytt, att göra något helt annat, få uppleva nya känslor, nya tankar, nya erfarenheter. Som att först döma ut ett dåligt hus, sedan riva det och röja bort allting för att till slut bygga upp ett nytt hus, kanske totalt annorlunda än det gamla genom tillgång till nya material, nya färger, nya uppfinningar etc.

Precis likadant blir det!

Det kommer alltså att ta tid att bygga upp det nya! inte på ett år, ett dygn eller en minut ... Så ta det lugnt, utveckla dig själv under tiden så blir övergången häftig, lätt och rolig. Att så många pratar om katastrofer, jordens och människans undergång beror på att övergången (observera ordet ÖVERgång) kan bli väldigt svår för människor som inte bryr sig, som inte utvecklas, som bara vill ligga på sofflocket och inte växa som människor - titta omkring dig idag! Vad händer? Många som är sjuka, känner stor ensamhet, många som är deppade etc. Det är RENSNINGSTID! Eller rivningstid, sak samma. Då kan du räkna ut vad som kommer härnäst.

När jag frågade Gudinnan om detta svarade hon att vad som ska hända mänskligheten ännu inte är bestämt, det är upp till oss att bestämma vilken väg vill vill gå - framåt mot ljuset genom att hushålla med jordens resurser, tänka väl om varandra, sluta fred, sprida ljus, glädje, kreativ styrka och helande energier. Vi kan även välja att gå bakåt mot mörkret genom att låta längtan efter makt, pengar eller kontroll styra oss. Det är vi människor som skapar "ödet", det ligger i våra händer och inte längre i Gudinnans händer. Ju fler ljusarbetare som hinner vakna till liv och insikt desto underbarare framtid för mänskligheten!

Mellan 4 och 24 november i år gick den föregående NATTEN över till DAG - en ny gryning uppstår fram till mitten av januari och därefter går solen upp över oss igen ....

Sköt om dig och kram!
"Oraklet på Solbacken"

 	

Senast uppdaterad: 2011-02-07

Copyright © 2005 Åke Svedin
2012-01-17 2012-01-17 2012-01-172012-01-17 2012-01-172012-01-17 2012-01-172012-01-172012-01-17 2012-01-17 2012-01-17